Ga naar hoofdinhoud

Tweede Grand Prix-paard voor Rob van Puijenbroek

Rob van Puijenbroek hier met Begijnhoeve's Seymour Foto: Melanie Brevink

Rob van Puijenbroek heeft afgelopen weekend in St. Truiden een succesvol Grand Prix-debuut gemaakt met een nieuw paard. In een vlog kondigt Van Puijenbroek zijn nieuwe aanwinst, de twaalfjarige Crocket Times (v. Sorento), aan en is ook een stukje van de proef van afgelopen weekend te zien.

“Afgelopen najaar kwam Crocket eigenlijk toevallig op mijn pad en toen heb ik hem gekocht. We hebben daarna rustig aan een beetje aangekeken hoe het ging en alles rustig opgebouwd”, vertelt Van Puijenbroek over de zwartbruine ruin. “We hebben al een keertje een oefendressuurwedstrijd gereden, maar een echte Grand Prix is toch net weer wat anders.”

Internationale score

“Mijn missie voor het weekend is geslaagd, want de score kwam in totaal uit op ruim 66% en daarmee heb ik gelijk een internationale score gehaald met hem. Als we dat nog een keer halen mogen we internationaal starten”, vervolgt de ruiter.

Ruimte naar boven

Hoewel Van Puijenbroek blij is de score van ruim 66% is er nog genoeg ruimte voor verbetering vertelt hij. “De piaffe en passage kunnen zeker nog wel beter. Ik ben niet zo geroutineerd op dit niveau en dan ga je een beetje afwachtend rijden en dan krijg je zesjes. Dat geldt ook voor de pirouettes, die kunnen echt veel beter als ik meer blijf rijden en daarom is het nu ook belangrijk om een beetje meer wedstrijdkilometers te gaan maken.”

Ervaring opdoen

“Komend seizoen ga ik lekker een aantal keer Grand Prix rijden met hem en dan kijken we wel hoe het gaat”, vertelt Van Puijenbroek, die ook met  Argentino (v. Jazz) in de Grand Prix start. “Ik rijd natuurlijk veel jonge paarden en ik denk dat alle ervaring die ik opdoe met Grand Prix rijden mij straks alleen maar ten goede komt bij de jonge paarden. En het is natuurlijk gewoon ook leuk om te kijken waar we uit kunnen komen.”

 

Van Puijenbroek is met Crocket te zien vanaf ongeveer 8 minuten in de onderstaande vlog.

 

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook