Ga naar hoofdinhoud

Dressuurtopper Akeem Foldager naar Andreas Helgstrand

Andreas Helgstrand, hier met Carabas

Het talentvolle dressuurpaard Akeem Foldager (v. Akinos) blijft dankzij een syndicaat tussen Andreas Helgstrand, Hanni Toosbuy Kasprzak en het echtpaar Bjarke Laustsen en Patricia Florin in Deense handen. Helgstrand wordt de nieuwe ruiter van de elfjarige ‘shooting star’ die vorig jaar zilver won tijdens de Deense kampioenschappen onder zijn voormalige ruiter Joachim Thomson.


Andreas Helgstrand is uitermate enthousiast over zijn nieuwe troef. “Hij herinnert mij eraan hoe het voelt om Grand Prix te rijden met een supergetalenteerd paard”, aldus Helgstrand. Joachim Thomson leidde het dressuurtalent Akeem Foldager op tot Grand Prix-niveau en presteerde uitermate succesvol op het EK. De combinatie kwam echter niet in aanmerking voor de Olympische Spelen vanwege het ontbreken van internationale scores.

Bjarke Laustsen en Patricia Florin waren indertijd volledig eigenaar van de te koop staande Akeem Foldager en konden rekenen op grote belangstelling van potentiële kopers. Ze zijn blij dat Akeem Foldager dankzij het syndicaat in Deense handen blijft en hopen dat Helgstrand zich met de ruin plaatst voor het EK dressuur van 20 tot 25 augustus in Herning.

Bron: Horses / Ridehesten

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook