Ga naar hoofdinhoud

Duitse kampioenschappen zonder Showtime

Dorothee Schneider en Showtime Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Duitse dressuurkampioenschap, dat dit weekend in Balve is, moet het stellen zonder Showtime FRH van Dorothee Schneider. De twaalfjarige zoon van Sandro Hit heeft zich thuis geblesseerd. Hij is wel weer in training maar heeft nog niet de kracht en conditie om op niveau te presteren.

Aan Dressursport Deutschland vertelt Schneider: “Showi heeft het niet verdient dat ik hem nu meeneem naar de Duitse kampioenschappen. Hij heeft nog meer tijd nodig om hem optimaal voor te kunnen stellen.” De kampioenschappen komen te vroeg voor Schneiders Olympiadepaard. “Ik start pas weer als alles weer perfect is”, aldus de Duitse.

Startplaatsen WEG na Aken verdeeld

Schneider wordt in haar besluit ondersteund door Klaus Roesser: “Als Dorothee het gevoel heeft dat Showtime meer tijd nodig heeft, staan wij als dressuurcomité achter haar beslissing. Paarden die niet in Balve aan de start komen, worden niet uitgenodigd voor de Nations Cup in Aken. Maar de startplaatsen voor de Wereldruiterspelen in Tryon worden pas na Aken verdeeld.”

Alleen Sammy Davis jr op kampioenschap

Schneider komt in Balve alsnog in actie, ze rijdt Sammy Davis jr. op het kampioenschap. De zoon van San Remo behoort inmiddels ook tot het Duitse Olympische kader.

Bron: Dressursport Deutschland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook