Ga naar hoofdinhoud

Echtpaar Ryan gaat met Australisch dressuurteam naar Spelen

Heath Ryan komt op de Olympische Spelen in Hongkong voor het Australische dressuurteam uit met Greenoaks Dundee. Zijn vrouw Rozzie Ryan en Donna Carrera gaan mee als reserve. Dit maakte Academy Bartels vandaag bekend. Officieel brengt de Australische paardensportfederatie 4 juli pas de namen van de teamleden naar buiten.

In Australië heerst nogal wat ophef over het paard waarmee Heath naar de Spelen mag. Zijn toppaard Regardez Moi blijft op stal, terwijl tweede keus Greenoaks Dundee naar Hongkong mag. Chris Hector van The Horse Magazine begrijpt dit niet in verband met de hoge scores die Regardez Moi behaalde tijdens CDI-W Sydney. In zijn tijdschrift spreekt hij over een schandaal.

Franz Venhaus van de Australische paardensportfederatie reageerde door te zeggen dat de selectiecommissie het nooit voor iedereen goed kan doen. ,,Er zijn altijd mensen die het beter weten dan de selecteurs.”

Heath en Rozzie trainen sinds enkele maanden bij Tineke Bartels in Hooge Mierde. Rozzie rijdt deze week tijdens CHIO Aken.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Echtpaar Ryan gaat met Australisch dressuurteam naar Spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook