Ga naar hoofdinhoud

Eddy de Wolff van Westerrode promoveert naar 5*-jurystatus

Vijf dressuur- en vier paradressuurjuryleden worden per 1 juli door de FEI gepromoveerd tot de 5*-status. Dit betekent dat zij op de belangrijkste paardensporttoernooien als de Wereldruiterspelen en de Olympische en Paralympische Spelen mogen jureren. De Nederlander Eddy de Wolff van Westerrode maakt deel uit van deze groep.

Naast De Wolff van Westerrode verdienden ook de dressuurjuryleden Deense Susanne Baarup, de Amerikaanse Liselotte Fore, de Zweedse Annette Fransen Iacobaeus en Oostenrijker Thomas Lang de 5*-status. Ditzelfde geldt voor vier para-dressuurjuryleden. Dit zijn de Oostenrijkse Eva Bachinger, de uit Hongkong afkomstige Alison King en de Britten Sarah Leitch en Marco Orsini. Er zijn nu 34 dressuur- en 17 paradressuurjuryleden met een 5*-status.

Per 1 juli maakt de Oostenrijkse Mary Seefried deel uit van het Judges Supervisory Panel, zij volgt Jan Peeters op.

Bron: Horses / FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Eddy de Wolff van Westerrode promoveert naar 5*-jurystatus

  • Bert Debets/Kerkrade

    Ik denk als ex-jurylid,dat men op twéé sporen moet gaan zitten.Te weten het verbeteren van het jurycorps en daarbij ook de mogelijkheid moet open houden, om te kunnen bijsturen indien noodzakelijk.
    Het kan niet zo zijn dat men enorme kapitalen investeert in de dressuuursport,veel tijd investeert in de africhting van een paard,en de juryleden die deze “kapitaals investering”moeten beoordelen amateurs zijn.Er zal zeer veel moeten worden geïnvesteerd worden om gelijke tred te houden als jurylid.Dan zal de noodaak óm in te grijpen ook verminderen.

    MVG.
    Bert Debets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook