Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal haalt op de valreep ticket voor Omaha binnen

Edward Gal en Glock's VoiceFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Indoor Brabant was de negende en laatste halte van de Wereldbekercyclus dressuur 2016-2017 in de West-Europese League. De negen beste ruiters hebben zich gekwalificeerd voor de finale en daaronder bevinden zich Madeleine Witte-Vrees (8) en op de valreep ook Edward Gal (9). Uiteraard mag Hans Peter Minderhoud  – de enige ruiter die Isabell Werth versloeg dit seizoen – zijn titel ook verdedigen in Omaha. 

Edward Gal stond na acht Wereldbekerwedstrijden nog 16e, maar door zijn 4e plaats met Glock’s Voice (v. De Niro) vandaag, hoort hij nu ook bij de beste negen ruiters van de West Europese League in dit Wereldbekerseizoen.

Madeleine Witte-Vrees reed vandaag Wynton naar een 8ste plaats en staat ook in het klassement 8ste. Daarmee heeft zij zich ook gekwalificeerd voor de finale. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze Cennin meenemen naar Omaha.

Goed voor de sport

Isabell Werth – in het hele Wereldbekerseizoen maar een keer verslagen – staat uiteraard op 1 in het klassement (80 punten) en is met Weihegold – die hoogst waarschijnlijk ingezet zal worden door Werth – favoriet voor de eindzege.

“Iedereen zat er natuurlijk op te wachten dat ik een keer verslagen zou worden en dat is nu gebeurd”, zei Werth lachend in de persconferentie. “Dat is ook goed. Voor de sport, maar ook voor mij. Nu ga ik de volgende keer nog beter mijn best doen.”

Filosofie

Werth – die in haar eentje met drie paarden Weihegold OLD, Emilio en Don Johnson een winnend Duits team zou kunnen vormen – vertelt dat de buitengewone successen van het afgelopen seizoen het resultaat zijn van haar filosofie. “Ik wil jonge paarden opleiden voor het hoogste niveau en ze daarin ook uitbrengen voor een langere periode. Dat heb ik altijd nagestreefd en daar pluk ik nu de vruchten van.”

Lees aanstaande woensdag in Paardenkrant-Horses.nl meer over de filosofie van Werth, haar huidige toppaarden, hoe ze het leven van een springruiter leidt (bijna elk weekend op concours) en de toekomst.

Drie Nederlanders, drie Duitsers

Naast Werth mogen ook Jessica von Bredow-Werndl (2e in het klassement) en Fabienne Lütkemeier (6e) naar Omaha voor Duitsland. Von Bredow-Werndl heeft al te kennen gegeven dat ze niet de talentvolle KWPN-merrie Zaire (v. Son de Niro, vandaag nummer 3 in de kür) meeneemt, maar de ervaren Unee BB (v. Gribaldi). Verder hebben de Ierse Judy Reynolds, de Australische Kristy Oatley, de Brit Carl Hester en de Zwitserse Marcela Krinke-Susmeij zich ook gekwalificeerd in de West-Europese Leaugue. Nog niet alle ruiters hebben officieel bevestigd dat ze ook zullen gaan.

Klik hier voor het volledige klassement na de laatste Wereldbekerkwalificatie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook