Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal wint Wereldbeker-Kür op hoog niveau

De strijd om de laatste wereldbekerpunten werd vanmiddag op Indoor Brabant geleverd op zeer hoog niveau. Edward Gal en Glock's Undercover pakten hun tweede Brabantse overwinning op rij, met de topscore van 86,70%. Ook Daniëlle Heijkoop en Kingsley Siro herhaalden hun prestatie van gisteren door als tweede te eindigen (79,475%). Hiermee behaalde Heijkoop voldoende punten om deelname aan de Wereldbekerfinale af te dwingen.

Het podium kende geen wijzigingen ten opzichte van de Grand Prix die gisteren plaatsvond. Valentine Truppa en Eremo del Castegno kwamen met een technisch ijzersterke Kür (met één hand gereden piaffepirouettes en wissels om de pas) op de derde plaats. Ondanks een zeer goede proef moest Diederik van Silfhout op Arlando – gisteren verrassend vierde – dit keer genoegen nemen met de zesde plaats. Maar de concurrentie was dan ook moordend en het niveau zeer hoog. Isabell Werth en El Santo FRH hadden zich herpakt en werden met 78,575% zelfs nog iets ondergewaardeerd. Dit percentage deed de Duitse op de vierde plaats belanden, gevolgd door een zeer goed rijdende Hans Peter Minderhoud en Johnson, die hoogtepunt op hoogtepunt stapelden (77,975%).

Edward Gal en Undercover maakten vandaag duidelijk het verschil. De eerste drafversterking kende een hapering, vanaf dat moment was de Kür van dit duo één grote dressuurlekkernij. Met dit keer ook een mooie ruime uitgestrekte stap en Undercover bleef steeds mooi op lengte. “Ik heb hier op Indoor Brabant geprobeerd om Undercover iets meer op rust en op lengte te rijden. Dat kwam me gisteren nog op een foutje te staan, vandaag gaf hij echt een relaxed gevoel. Hij stond mooi stil en toen ik de teugels wat vrijer liet, had ik niet het gevoel dat hij er vandoor zou gaan. Undercover keek rustig naar het publiek. Een heel ander gevoel dan een jaar geleden.”

Kingsley Siro stond er vandaag beter aan dan gisteren, piaffeerde als een koning op de muziek van Prince en op een enkele hectische beweging in passage na ging de zoon van Gribaldi vorstelijk door de draftour. In galop kwam Siro soms iets achter de loodlijn.

Veel progressie toonden de twee goedgekeurde KWPN-hengsten Johnson en Arlando, terwijl ook Tommie Visser en Vingino (zevende met 74,925%) imponeerden met de piaffes, overgangen en pirouettes.

Eén reactie op “Edward Gal wint Wereldbeker-Kür op hoog niveau

  • Nathalie Zanen

    Het was fantastisch om Vingino en Arlando, paarden met veel potentie, in actie te zien. Mooi om te zien dat er weer een frisse wind door de Grand Prix gaat.
    Naast Indoor Brabant, is ook de hengstencompetitie in de Brabanthallen vaste prik. Het is meestal een genot om de groei te zien die de jonge hengsten door maken.
    Zaterdag met Indoor Brabant kwam dit allemaal samen. Arlando hebben we diverse keren op de hengstencompetitie zien lopen, waar hij onderaan werd geplaatst. Maar nu als eerste van zijn jaargang op een mooie, ontspannen manier door de baan heen loopt in de Grand Prix bij Indoor Brabant.
    Ik vraag me op zo’n moment af, waarop beoordelen de jury’s bij de hengstencompetitie. Het commentaar destijds was dat het onnatuurlijk was (als ik het mij goed herinner) Ik vind het een goed signaal om af te geven dat we een jong paard via de basisstappen, zonder te veel druk moeten opleiden. Maar om dan veel minder kwalitatieve paarden voor te zetten… Je kan je afvragen of de extra beweging van Arlando destijds niet wat hard is afgestraft met een laatste plaats…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook