Ga naar hoofdinhoud

Eilberg en Sa Coeur ongenaakbaar in Lichte Tour Roosendaal

Er komt geen einde aan de zegereeks van Michael Eilberg met de tweevoudige wereldkampioen Sa Coeur, ook in de kür op muziek was hij in Roosendaal de beste van zijn Lichte Tour collega's. Zojuist sloot Eilberg de laatste wedstrijd op het CDI in stijl af met 77.975%. Thamar Zweistra eindigde in de kür als beste Nederlandse op plaats drie. Met Hexagon’s Denzel zette ze 74.90% op het scorebord, vlak achter Francoise Hologne-Joux die met Warhol 75.10% noteerde.

Voor Michael Eilberg was het de eerste kür die hij reed met de zoon van Sir Donnerhall. Zowel voor het technische als voor het artistieke gedeelte scoorde de Brit hoog en werd door het vijfkoppige jurypanel unaniem eerste geplaatst.  Francoise Hologne-Joux werd net als in de Inter I tweede met de Warkant-zoon Warhol. Ze kreeg het zwaar te verduren van Thamar Zweistra die met Denzel een prima kür neer zette en slechts 0.2% te kort kwam voor de tweede plek. De top vijf werd volgemaakt door de Belgische Isabel Cool met Constand (73.30%) en Jenneke Overduin op Candreo (70.45%).

Troostronde Pony’s
Ook de troostronde voor de ponycombinaties is zojuist afgelopen in Roosendaal. Daar moest Laura Kompier met de pony Schermeer’s Hof King Lowie haar meerdere kennen in de Britse Charlotte McDowall op BKS Grand Design. Kompier kwam slechts 3.5 punten te kort voor de overwinning. Emily-Kate Robinson uit Ierland werd derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.