Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenpaarden Der Designer en Sa Coeur weer in de verkoop

Sa Coeur, hier onder Eva Möller. Foto: Melanie Brevink
Vorige week werd bekend gemaakt dat Der Designer (v. De Niro) en Sa Coeur (v. Sir Donnerhall) de stallen van Michael Eilberg hebben verlaten. De Britse dressuurruiter vertelt aan Horse&Hound dat hij er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Beide paarden zijn eigendom van de Russische Elena Knyaginicheva, die van de twee paarden – waarvoor ze 3,4 miljoen neerlegde – af wil.

Beide paarden werden op de PSI-veiling gekocht. Der Designer in 2011 voor 1,1 miljoen euro. Voor Sa Coeur werd een jaar later 2,3 miljoen euro neergelegd. “Elena heeft besloten dat ze de paarden wilde verkopen. Het ging mij niet lukken om beide paarden te verkopen naar haar wens”, vertelde Michael Eilberg aan Horse&Hound.

“Ze wilde winst – en bij de prijzen die zij er ooit voor betaalde – ging dat gewoon niet gebeuren. Ik probeerde haar te overtuigen dat het voor de paarden het beste zou zijn als ze hier bleven.”

In reactie daarop bracht Knyaginicheva de paarden weer terug naar Kasselmann, waar ze de twee had gekocht in 2011 en 2012.

Grand Prix debuut

Eilberg had met beide paarden grote stappen gemaakt en wilde op korte termijn aan start komen in de Inter II. Een debuut in de Grand Prix stond later dit jaar gepland. “Der Designer ging zo goed. Je weet nooit hoe goed hij het in de Grand Prix zou doen, hij heeft een beetje een lastige kant. De eners, piaffe en passage liet hij goed zien en ik hoopte dat hij Grand Prix zou gaan lopen tegen het einde van het jaar”, zei Eilberg. Der Designer heeft de stallen van Eilberg eind 2016 al verlaten, terwijl Sa Coeur nog even bleef.

Geprobeerd te overtuigen

“Ik heb geprobeerd Elena te overtuigen dat het beter zou zijn als Sa Coeur, die wat stabieler is, bleef. Als hij wat grote wedstrijden op zijn erelijst had staan, was dat goed voor het grote geld. Dat Sa Coeur toch vertrok, deed me meer verdriet. Hij had een heel fijn karakter en was bijna Grand Prix-klaar. Het stelt me zeker teleur dat ik hem ben kwijtgeraakt.”

Van 76 % naar 68 %

Onder Eilberg liep Sa Coeur vorig jaar op de Britse kampioenschappen naar scores van 73 en 76 % in de Inter I. Onder Insa Hansen, ruiter bij Kasselmann, scoorde Sa Coeur begin deze maand in nationale S-proeven scores tussen de 68-69%.

Bron: Horse&Hound

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook