Ga naar hoofdinhoud

Eline van Egmond: ‘Eindelijk fit én controleerbaar’

Eline van Egmond met Donovan
Op de Subtopwedstrijd in Breukelen kwam Eline van Egmond vandaag als winnares van de Prix St. Georges uit de bus. Ondanks dat geen van beide juryleden de amazone met Donovan (v. Spielberg) aan kop plaatse, was de gemiddelde score van 66,05% het beste resultaat.

De amazone was zelf een beetje verrast met haar overwinning. “Er reden verschillende goede combinaties mee en daardoor had ik niet echt geloof in een hoge klassering. Maar ik ben natuurlijk super blij met de uitslag”, is de eerste reactie van Eline van Egmond.

Meer controle

“Don liep echt heel fijn en vandaag had ik eindelijk meer controle in de ring. Hij is met z’n ruim 1,80 m heel groot en daarbij ben ik maar een klein meisje. De laatste tijd is hij super fit en gelukkig nu ook controleerbaar”, vervolgt ze lachend. “Op wedstrijd laat hij vaak net niet helemaal los. Hij lijkt dan wel heel braaf maar is dan niet voldoende ontspannen.”

Waardering

Het duo werd onder andere beloond met hoge punten voor de uitgestrekte draf en de pirouettes. “In de training thuis gaan de pirouettes de laatste tijd heel goed en het is fijn dat die nu ook in de ring gewaardeerd worden.”

Debuut

Naast Donovan reed Van Egmond haar Duvall (v. Sancisco) in de Lichte Tour. Deze combinatie kwam afgelopen februari aan de start op de indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar en debuteerde vandaag in de Prix St. Georges met 63,29% als resultaat. “We hadden wel een paar foutjes maar ik had de score eigenlijk wel iets hoger verwacht. Maar goed, dat is de jurysport. We kregen wel onwijs leuk jurycommentaar.”

Fiks juryverschil

Deborah Dollee verkocht haar Alibi vorige maand aan jeugdamazone Romy Verweij en zit nog steeds in het zadel van haar zelfgefokte Ferro-ruin. Een van de juryleden plaatste het duo aan kop, de gemiddelde score van 65,99% was uiteindelijk goed voor de tweede plaats. Opvallend was het grote juryverschil waarmee Wilma Wernsen te maken kreeg. Hoofdjury Ellen van Gastel vond de proef met Estupendo (v. Ziesto) de eerste plaats waard. Door de elfde plek van jurylid Paula Osterholt werd het uiteindelijk de vijfde plaats met een score van 64,14%.

Intermédiaire I

De Inter I werd aangevoerd door Jacqueline Wildemans. Met Vivaldi-zoon Caliber behaalde ze de unanieme zege met 67,96%. Letty Roseboom volgde op de tweede plaats. De routinier reed Dancing Dilinda (v. Sorento) naar 64,61%.

Lees ook:
Jeroen de Bree: ‘Super om zo te beginnen’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.