Ga naar hoofdinhoud

Eline van Egmond verzamelt linten

Update
Eline van Egmond met Duvall
Op de Subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg deed Eline van Egmond vandaag goede zaken. In het ZZ-Zwaar reed ze Duvall (v. Sancisco) twee keer met royale voorsprong naar het oranje lint. In de Prix St. Georges, die gewonnen werd door Jonna Schelstraete en SLI Adagio (v. UB 40), voegde Van Egmond met Donovan (v. Spielberg) een rood lint aan haar verzameling toe.

In de eerste ZZ-Zwaarproef reed Eline van Egmond met haar achtjarige Duvall 68,36% bijeen en in de tweede proef 68,57%. “De eerste proef ging heel erg goed maar in de tweede lieten we wat steekjes vallen. Hierin was Duvall wat moe en ik had zulke hoge punten niet helemaal verwacht”, vertelt Van Egmond die onder andere beloond werd met een 8 voor de uitgestrekte draf en 8,5-en voor schouderbinnenwaarts en galopappuyementen. “Het drafgedeelte was in beide proeven super. Eigenlijk heeft hij ook een fantastische galop en kan hij pirouettes draaien voor achten. Maar we liepen twee fouten op in de wissels, daar moet ik nog wat aandacht aan besteden.”

Leren kennen

Van Egmond startte de Sancisco-zoon vandaag voor de vierde keer in het ZZ-Zwaar. “Hij moet de proef nog wat beter leren kennen. Als hij het eenmaal door heeft kan ik er écht aan gaan rijden. Dan wordt het nog stabieler en echt kicken! Dat was in het ZZ-Licht zo en begint nu in het ZZ-Zwaar ook te komen. We zijn echt een team aan het worden”, aldus de enthousiaste stalamazone van Stal Chavaleh die de ruin vanaf zijn vierde jaar onder het zadel heeft.

Flinke afstand

In beide proeven hield Van Egmond de concurrentie op flinke afstand. In de eerste proef was het rode lint voor Donna van der Voort. Zij reed de ruin Zeb (v. Jazz) naar 62,00%. In de tweede proef eindigde Jeffrey Heijstek op de tweede plek. Hij kwam met de tienjarige Bucks (v. Van the Man) tot een resultaat van 64,14%.

Powerpaard

“Het is echt weer even wennen”, vervolgt Van Egmond over haar rit in de Prix St. Georges met Donovan die goed was voor 67,25% en de tweede plaats. Een lichte blessure hield de Spielberg-ruin een tijdje aan de kant. Dit seizoen ging het duo weer voor de derde keer van start. “Het eerste gedeelte ging super. In de galop was ik enorm trots op de serie om de vier, maar in de serie om de drie verloor ik de controle en rende Donny weg. Gelukkig kreeg ik hem daarna wel weer bij de les. De proef was zeker niet perfect maar op Donavan kan je mooi zitten en meesturen”, lacht de amazone. “Van jurylid Anouk Hansen kregen we het commentaar ‘heb genoten van je powerpaard’, echt leuk om te horen. Van de week zetten we nog was puntjes op de i en dan hoop ik zaterdag op de tweede selectie te kunnen knallen”,  besluit de leerlinge van Gerard Hogervorst.

De rubriek werd met een score van 69,54% gewonnen door Jonna Schelstaete en SLI Adagio. Schelstraete heeft de bij het AES goedgekeurde hengst sinds september te rijden met oog op de verkoop. Begin november maakten ze hun wedstrijddebuut en twee weken geleden won het duo in Beuningen ook al de Prix St. Georges, toen met 67,83%.

Intermédiaire I

Met een kleine voorsprong won Suzanne Feberwee de Inter I. Met haar Jazz-nazaat Arriant kwam ze tot een score van 64,87%. Door eigen gezondheidsproblemen verscheen Petty Vos met Kristy’s Utah V tweeënhalf jaar niet meer in de ring. Twee weken geleden maakte de amazone met de OO Seven-merrie haar wedstrijdrentree, vandaag was het resultaat van 64,54% goed voor de tweede plaats.

Grand Prix

In de hoogste klasse stond Joyce Heuitink unaniem aan kop. Zij liet voor haar Grand Prix-proef met Apart I Dancer (v. Quattro) 64,90% noteren. Laurien van der Meer en Het Podium Wesley (v. Kennedy) sloten met 63,10% aan op de tweede plaats.

Lutjeboer twee maal aan kop

In de kleine tweede groep ZZ-Zwaar mocht Corinda Luttjeboer beide eerste prijzen ophalen. Ze reed de ervaren Kennedy-zoon Ridderkerk in de eerste proef naar 62,64% en in de tweede naar 63,07%

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook