Ga naar hoofdinhoud

Emile Faurie wint Grand Prix, Adelinde zesde

Emile Faurie, hier met Lollipop. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Emile Faurie moest zich vorige week met Delatio (v. De Niro) afmelden voor de Wereldbekerfinale in Parijs. Dat gaf hem de tijd om Dono Di Maggio (v. Dimaggio) optimaal voor te bereiden richting CDI Aken. Het paar won vandaag de Grand Prix van de Spécial-groep met een nieuw persoonlijk record van 73,283%. Adelinde Cornelissen zette met Aqiedo (v. Undigo) het beste Nederlandse resultaat neer.

Emile Faurie – die heen en weer pendelt tussen zijn eigen stal in Groot-Brittannië en zijn part-time werkgever Hof Kasselmann in Duitsland – is met Dono Di Maggio serieus vooruit gegaan. Vorig jaar kwam de combinatie twee keer uit in de internationale Grand Prix en behaalde toen scores van 66 en 67%. De elfjarige zoon van Dimaggio scoorde vandaag in Aken hoge punten voor de piaffe (meerdere negens) en de passage. Enige smetje in de fraaie proef was een fout in de wisselserie om de pas.

Hanna volgt

De voorbereiding richting Aken gaat ook op voor Mary Hanna. Net als Faurie moest Hanna last minute afzeggen voor Parijs doordat haar Calanta (v. Johnson) niet fit was. Met haar andere KWPN’er – de door Martin Oostelaar uit Luttenberg gefokte Boogie Woogie (v. Du Moulin) – scoorde de Australische amazone 70,348% en eindigde daarmee als tweede.

Cornelissen zesde

Adelinde Cornelissen en Aqiedo maakten na het succesvolle optreden vorig jaar op CDI Saumur hun rentree in de ring en eindigden met 67,783% als zesde. Alex van Silfhout met Zep (v. OO Seven) en Robin van Lierop met Cupido (v. Rhodium) deelden de tiende plaats. Beide combinaties kwamen uit op 66,870%. Margo Timmermans en Catch Me (v. Dreamcatcher) liepen dure fouten op in het galopgedeelte en werden zeventiende met 64,848%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.