Ga naar hoofdinhoud

Emma Hindle weer terug naar het podium: dik 72% in Spécial

De Britse amazone Emma Hindle, die aan twee Olympische Spelen meedeed en jarenlang aan de wereldtop meereed, houdt er tegenwoordig een totaal ander leven op na. De voormalig profamazone heeft tegenwoordig een fulltime-kantoorbaan (in het vastgoedbedrijf van haar overleden vader) en is daarbij moeder geworden. De ambities in de dressuurring zijn nog niet helemaal weg en op het CDI Nice deed Hindle dit weekend ook weer serieus mee. Na de winst in de Grand Prix gisteren (71,522%) was er ook de eerste plaats in de Spécial met een PR van 72,66%. 

Met de Romanov-merrie Romy del Sol rijdt Hindle sinds begin 2017 weer op Grand Prix-niveau mee. In eerst instantie was dat vooral meerijden, want boven de 70% kwam de Britse niet vaak. Dit seizoen gaat het beter met de hete merrie, wier temperament haar aan het begin van haar Grand Prix-carriere nog wel eens parten speelde. In de negen wedstrijden waarin Hindle Romy del Sol startte kwam de merrie vijf keer boven de 68% uit. Met de beste scores tot nu toe dit weekend in Nice.

Internationaal GP-debuut Foundation

Nice vormde ook het toneel van het internationaale debuut van Foundation (v. Fidertanz) van Paul Schockemöhle en Gestüt Schafhof. De hengst kwam met Matthias Alexander Rath bij zijn CDI-debuut bijna aan de 70% in de Grand Prix. Op de Spécial moet Rath nog even verder oefenen: 67,383% kwam er op het protocol. Dat betekende overigens wel een derde plaats in de vier combinaties tellende rubriek. Over de 70% ging wel de nummer 2 (70,0): de Russische Tatiane Miloserdova met haar KWPN’er Florento Fortuna (Sorento x Rubiquil), die werd geboren bij Peter en Anne Mieke Rinkes.

Nederland succes

Het enige Hollandse succes van de dag was er bij de pony’s. Tatum Nugteren werd met Del Pierro tweede in de individuele proef met 68,604%.

Uitslag Grand Prix

Uitslag pony’s 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook