Ga naar hoofdinhoud

Esmée Donkers flikt het: Individueel goud met monsterscore

Esmee Donkers met Chaina. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Esmée Donkers op het Europees kampioenschap in Fontainebleau in de landenwedstrijd al de hoogste score neerzette, stuurde ze haar Chaina (v. Sir Donnerhall) vandaag ook in de individuele proef naar de overwinning. Met de topscore en een nieuw persoonlijk record van 77,294% won het duo met overmacht de gouden medaille. 

Febe van Zwambagt volgde op de tweede plaats. Zij reed FS Las Vegas (v. Lord Loxley I) naar 74,82% en kreeg daarmee het zilver omgehangen. In de landenproef zaten fouten nog een hogere klassering in de weg, nu lukte het helemaal.

Van de Bovenkamp vierde

Diana van de Bovenkamp steeg boven zichzelf uit en liet 73,55% noteren. De relatief onervaren Evita Ronia (v. Westpoint) scoorde punten op het stabiele beeld en dat werd gewaardeerd door het jurycorps. Het duo stond lange tijd op de bronzen positie, maar eindigde door de sterke rit van Van Zwambagt met de vierde plaats net naast het podium.

Quint met juryverschil achtste

Laura Quint en haar talentvolle Edison (v. Johnson) hadden net als in de landenproef te maken met juryverschil. Het Nederlandse jurylid Eddy de Wolff van Westerrode gaf de laagste score van 69,118% terwijl het Franse jurylid Jean-Michel Roudier de proef met 77,794% en de tweede plaats waardeerde. Uiteindelijk kwam de gemiddelde score uit op 72,55%. Dat betekende de achtste plaats.

Brons naar Duitsland

Lia Welschof won het brons. De Duitse amazone reed Don Windsor OLD (v. Don Cardinale) naar 74,676%. Haar landgenoten Paulina Holzknecht met Wells Fargo (v. Wells Fargo), vijfde met 73,088%, Alexa Westendarp met Four Seasons (v. Füerstenball OLD), zesde met 72,882% en een van de kanshebbers op eremetaal Semmieke Rothenberger met Geisha (v. Gribaldi), zevende met 72,706% speelden een bijrol.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook