Ga naar hoofdinhoud

Extreme US naar winst in halve finale Pavo vierjarigen

Update
Extreme US met Renate van Uytert - van Vliet. Foto: Melanie Brevink - van Dijk / Paardenkrant Horses.nl

Onder het zadel van Renate van Uytert liep de vierjarige KWPN-hengst Extreme US (Escamillo x Vivaldi) naar de winst in de halve finale voor vierjarige paarden van de Pavo Cup. Het duo scoorde 88,0 met een 9,2 voor de draf en negens voor de galop en de totaalindruk.

De (gedeelde) tweede plaats ging naar Annemijn Boogaard met Oxxi Lena (Secret x Don Tango B) die 87,8 scoorden, ook met negens voor galop en totaalindruk. Ook One Million (Vivaldi x Apache) onder Robin Heiden liep naar 87,8, met negens voor stap en totaalindruk.

Extreme US: ‘Mooi vanuit de schoft omhoog’

“De hoogste score, 88, ging vandaag naar de KWPN-verrichtingskampioen van vorig jaar Extreme US.  In draf liet hij veel tritt en afdruk zien en een mooi gebruik van het voorbeen, dit leverde een 9,2 op. In alle gangen liep hij mooi vanuit de schoft omhoog. Hij kreeg een 9,0 voor zijn mooi bergop gesprongen galop, hierin toonde hij veel veer en afdruk. Met een makkelijke manier van schakelen. De stap was goed voor een 8,5. Hierin liet hij een goede viertakt en ruimte zien en een fijne ontspanning”, vertelt Bart Bax, die samen met Patricia Wolters de groep vierjarigen beoordeelde.

O’Toto van de Wimphof

Renate van Uytert was ook succesvol met de KWPN-goedgekeurde hengst O’Toto van de Wimphof (Toto Jr. x Riccione). Hij behaalde een score van 86,4. “Draven deed hij lichtvoetig, in een goede balans en met veel techniek, dit leverde 8.8 op. In galop liet hij een mooie beentechniek zien met een goede afdruk en dito sprong, een 8.5.  De stap was actief, had een goede takt en ruimte. Voor een hogere klassering mocht hij net iets meer lichaamsgebruik laten zien”.

Negen voor de stap

De eveneens KWPN-goedgekeurde One Million werd met Robin Heiden gedeeld tweede met 87,8. Hij kreeg een negen voor de stap. “Die stap was heel mooi. Na elke overgang was er meteen weer de ontspanning en stapte hij met veel ruimte en een goede souplesse. De draf kenmerkte zich door veel balans, een mooi gebruik van het voorbeen en was steeds bergop, hiervoor gaven wij hem een 8.5. En voor de galop een 8.6, deze was mooi met de schoft naar boven, rechtgericht en met een goede afdruk. Om de nummer één te verslaan moet hij nog even wat meer kracht ontwikkelen.”

One Million met Robin Heiden. Foto: Melanie Brevink – van Dijk / Paardenkrant Horses.nl

Merrie tussen het hengstengeweld

In dit gezelschap hengsten nestelde zich op een gedeelde tweede plaats, met 87,8, de merrie Oxxi_Lena. “Een merrie met een extra galop met daarin een goede drietakt en een dito ruimte, waarbij ze heel mooi rechtgericht bleef in de verruimingen. Hieraan konden wij een negen kwijt. Voor haar draf kreeg ze een 8,7. Deze viel op door de souplesse, de afdruk en de fijne balans. Stappen deed ze actief met een goed lichaamsgebruik en hiervoor verdiende ze een 8.4. Zondermeer een hele fijne merrie!”

Oxxi Lena onder Annemijn Boogaard. Foto: Melanie Brevink – van Dijk / Paardenkrant Horses.nl

Uitslag

Bron: Horses.nl/KWPN

Eén reactie op “Extreme US naar winst in halve finale Pavo vierjarigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.