Ga naar hoofdinhoud

Febe van Zwambagt naar Ferienhof Stücker

Exclusief
Febe van Zwambagt & FS Las Vegas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Febe van Zwambagt is de nieuwe stalamazone op het Duitse Ferienhof Stucker, het hengstenstation van Josef en Christiane Wilbers. "De dag nadat ik bij RS2 Dressage gestopt ben, ben ik al bij Ferienhof Stücker aan de gang gegaan" vertelt Van Zwambagt, die al geen onbekende was voor de familie Wilbers. "Maar het een hele stap, vooral omdat het in Duitsland is; de taal en hoe alles gaat is toch anders" lacht ze.

Al sinds haar ponytijd rijdt Van Zwambagt voor Ferienhof Stücker. De pony’s FS Dr. Watson en FS Coco Jambo hadden haar ouders in gezamenlijke eigendom met het hengstenstation, net als de paarden FS Las Vegas en FS Lambada, die nog altijd bij Van Zwambagt staan en waar ze al vele successen en kampioenstitels mee behaalde.

Meer werken

Het Ferienhof Stücker was voor Van Zwambagt daardoor al bekend terrein, en voor de amazone voelt dit dan ook als een logische stap. “Ik ken deze familie al heel lang, en alle afspraken die we ooit met hun gemaakt hebben zijn ze ook altijd nagekomen. Ze hebben ons nog nooit teleurgesteld” vertelt Van Zwambagt, die naar eigen zeggen bij RS2 Dressage stopte omdat ze daar niet genoeg kon werken. “Dat zat er bij RS2 niet in, en hier wel. Ik werk nu zes dagen in de week voor ze en het voelt heel goed. Al sinds mijn elfde rijd ik pony’s en paarden voor hen, dus we kennen elkaar goed.”

Hengsten rijden

Het hengstenstation is gevestigd nabij vliegveld Weeze, waardoor het voor Van Zwambagt mogelijk is gewoon in Nederland te blijven wonen. “Iedere ochtend rijd ik nu thuis eerst mijn eigen paarden, en daarna ga ik richting Duitsland. In de toekomst willen we de samenwerking ook nog wel uit gaan breiden. Ik heb het echt hartstikke naar mijn zin. Zo rijd ik hier nu ook de volle zus van FS Las Vegas, dat is heel leuk. En het is hier natuurlijk ook echt een hengstenstation, dus ik rijd nu ook veel hengsten. Dat is wel even wennen! Maar ik leer er veel van. Momenteel rijd ik vooral jonge paarden. Het kost even tijd om alle paarden naar je hand te zetten, maar het is wel de bedoeling dat ik in de toekomst ook hier paarden ga starten” vertelt de amazone enthousiast.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook