Ga naar hoofdinhoud

Fellini KS en Evita Utopia winnen President Dressage Cup

Emerald S (v. Ampère) en Ilse van Cranenbroek (archief)

Zeer kwaliteitsvolle winnaars vandaag in de derde editie van de President Dressage Cup bij Manege Chardon in Schipluiden. Bij de vierjarigen was de zege overduidelijk voor Fellini KS (v. Wynton), terwijl Evita Utopia (v. Jazz) won bij de vijfjarigen.

Juryleden Ine van Deurzen en Jacques Verkerk plaatsten de jonge dressuurpaarden in de eerste ronde met hun eigen ruiter, waarna Stephanie Kooijman de beste drie per leeftijdsklasse overreed. Kooijman was laaiend enthousiast over het zestal. “Ik heb echt genoten van alle zes de paarden”, reageert ze achteraf.

Bij de vierjarigen ging Fellini KS, onder Dinja van Liere, in de eerste ronde al met 87 punten aan de leiding. Na het overrijden kreeg hij de volle 100 punten van Kooijman. “Het was al een prachtig plaatje om te zien onder Dinja, maar hij voelde ook nog eens super toen ik erop zat. Hij pakte direct aan, heeft super veel balans, een hele mooie zelfhouding en hij bleef er iedere pas aan trekken.” De tweede plaats was voor Farzana (v. Ampère) met amazone Lisanne der Nederlanden. Filegra (v. Zhivago) werd derde met Sanne Verzendaal.

Na de eerste ronde bij de vijfjarigen gingen twee paarden duidelijk op kop. Dit waren Evita Utopia, onder Danielle van Mierlo,en Emerald S (v. Ampère) met Ilse van Cranenbroek. Kooijman had de lastige taak om de paarden uiteindelijk te plaatsen en koos toch voor Evita Utopia. “Ze zaten heel dicht bij elkaar, maar het gevoel dat ik met Evita Utopia had is bijna niet te omschrijven. Zó lichtvoetig en zó zacht in de hand.” Derde werd Esprit (v. Johnson) met Dinja van Liere.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook