Ga naar hoofdinhoud

Filion zet zegetocht voort met Wenicienta en Total Touch in inter II

Wenicienta, hier onder Dominique Filion . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Emmelie Scholtens en dekhengst Apache (v. UB40) debuteerden gisteren tijdens de subtopwedstrijd in Hulten in de Intermédiaire II en behaalden hier hun startbewijs voor de Grand Prix. Ook Dominique Filion verscheen met twee paarden aan de start in deze klasse. Filion was vooral concurrent van zichzelf. Ze legde beslag op de eerste en de tweede plaats, waarbij ze met Wenicienta (v. Rosario) ook de hoogste dagscore behaalde.

“Voor Wenicienta was dit de tweede keer dat ze deze proef liep en naar mijn idee liep ze al met meer expressie en gemak de proef door dan haar eerste keer in Nieuw- en St. Joosland”, aldus Filion. Ze bracht Total Touch (v. Mondriaan) voor het eerst uit op dit niveau. “Ik kon wel merken dat we nog niet helemaal in het ritme zaten. Aan zijn reacties, die net even anders aanvoelden dan anders, kon ik merken dat Total Touch toch iets gespannen was. Over de proef ben ik eigenlijk best tevreden, ook al vind ik dat er altijd nog ruimte is voor verbetering.”

De Grand Prix in Hulten gewonnen door Janine Verhulst. Met Avante Spartano (v. Chrilon) reed ze, na een wedstrijdpauze van drie maanden, naar een persoonlijk record van 65,75%. “Het is een droom om nu met hem zo’n percentage in de Grand Prix te rijden. En er zit nog wel meer in. Mijn doel is om internationaal Grand Prix te gaan starten.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees volgende week meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook