Ga naar hoofdinhoud

Finaleticket Nürnberger Burg-Pokal voor Schmidt en Escolar

Update Video
Hubertus Schmidt met Escolar Foto: Tanja Becker

Op het concours in Bettenrode heeft Hubertus Schmidt met de Westfaalse hengst Escolar (v. Estobar NRW) de begeerde ticket ontvangen voor de finale van de Nürnberger Burg-Pokal later dit jaar in Frankfurt. De voormalige Bundeskampioen won de kwalificatie met de hoogste score tot nu toe: 80.415%. De inloop proef had de zoon van Estobar NRW al met 79.463% gewonnen.

Als drie- en vierjarige wist Escolar het Bunduschampionaat te winnen, toe kreeg hij al 10-en voor de draf en galop. Onder Hubertus Schmidt laat het bewegingswonder zien het niet verleerd te zijn. Vorig jaar miste Schmidt de finale van de Nürnberger Burg-Pokal door een blessure van Escolar, dit jaar is hij een van de favorieten voor de titel.

10-en voor galop

In de kwalificatieproef in Bettenrode overtuigde Escolar weer met zijn bewegingen, hij scoorde zelfs tienen voor de uitgestrekte galop. Maar ook in de verzamelde oefeningen liet de hengst zijn talenten zien. Ondanks de mislukte serie om de drie galopsprongen kwam Hubertus Schmidt en Escolar uit op 80.415%.

Bouten tweede, Wulferding derde

Op ruim vier procent volgde Matthias Bouten met Quantum Vis (v. Quaterback). De Hannoveraans gefokte hengst kreeg voor zijn proef 76.341%. Kira Wulferding reed Bohemian Rhapsodie (v. Belissimo M) met 73.634% naar de derde plaats. Wulferding had zich al geplaatst voor de finale met Bundeskampioene en WK finaliste Soiree d’Amour (v. San Amour).

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook