Ga naar hoofdinhoud

Foreign Affair verkocht aan familie Rothenberger

Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) en Malin Nilsson Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Eind vorig jaar werd de KWPN-hengst Foreign Affair in de verkoop etalage gezet bij Patrik Kittel. Het fokproduct van Jan Greve was in 2015 verhuisd naar de stallen van Kittel en zijn stalamazone Malin Nilsson bracht de inmiddels gecastreerde KWPN'er met succes uit. Op zijn website maakte Patrik Kittel vanavond bekend dat de zoon van Rock Forever, in samenwerking met fokker Jan Greve, aan de familie Rothenberger is verkocht.

“Groot nieuws vandaag”, staat op de website van Kittel, “De carrière van Nürnberger Burg Pokal-kwalificatie winnaar Foreign Affair gaat een nieuwe, spannende weg in. Vandaag verhuisde hij naar zijn nieuwe stal bij de familie Rothenberger.”

Sinds Hagen in vizier

Ook op de website van Stal Rothenberger werd het nieuws over de aankoop van Filur, zoals Foreign Affair genoemd wordt, groot aangekondigd. De Rothenbergers hadden Filur al sinds Hagen in het vizier en schreven op hun site erg blij te zijn dat ze hem nu konden kopen.

Gefokt door Jan Greve

Foreign Affair werd in 2010 door Jan Greve gefokt uit de keurmerrie Woline, een dochter van Patrik Kittel’s voormalig Olympische paard Scandic. Drie jaar later kreeg hij zijn dekbevret bij het KWPN en nam het jaar daarna deel aan de Hengstencompetitie klasse L dressuur, dit onder het zadel van Vai Bruntink.

Twee keer kampioen in Zweden

In 2015 verhuisde het paard naar de stallen van Patrik Kittel, waar Malin Nilsson de teugels overnam. Nilsson won met hem twee jaar achter elkaar de Scandinavische kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie.

Winst in Nürnberger Burg Pokal-kwalificatie

Dit voorjaar won Malin Nilsson met Foreign Affair in Hagen de kwalificatie-wedstrijd voor de finale van de Nürnberger Burg Pokal met 74.975%. Twee maanden ervoor debuteerde de Zweedse met de zevenjarige zoon van Rock Forever in de Lichte Tour in Ankum en won direct.

Naast Cosmo

Rothenberger schrijft op de website: “Filur (wat Zweeds is voor iemand die is lief en kinderlijk is) staat in de box naast Cosmo. We dachten dat de twee winnaars van Hagen vast wel iets om uit te wisselen hadden. En omdat het beide KWPN’ers zijn kunnen ze in het Nederlands met elkaar praten.”

Bron Patrik Kittel/Stal Rothenberger/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook