Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Anky neemt leiding in Spécial met 74,960%

Anky van Grunsven Olympische Spelen SalineroAnky van Grunsven nam zojuist met IPS Salinero de leiding in de Grand Prix Spécial. Het tweetal haalde een score van 74,960%, genoeg voor een voorlopige eerste plaats. Grootste concurrente Isabell Werth komt nog aan de start. ,,Ik kon Salinero veel meer rijden dan in de Grand Prix", vertelt Anky aan Horses.nl-correspondent Fabian Brockötter.

,,Ik had twee grote fouten. In het appuyement was Salinero te scherp en galoppeerde hij aan. In de wissels om de twee wilde ik hem naar voren rijden en versprong hij zich”, aldus Anky. ,,Dat was mijn eigen stomme schuld.” Verder is ze positief. ,,Het grote winstpunt van deze proef is dat hij stil stond bij het afgroeten. Dat is wel eens anders. Salinero heeft ook totaal geen last van de warmte, zoals veel andere paarden wel.” Anky kijkt al enthousiast vooruit naar de kür. ,,Ik heb mijn zinnen volledig gezet op een knallende kür!”

Foto: FEI/Kit Houghton

Lees ook:
Hans Peter Minderhoud scoort 70,92 procent in Grand Prix Spécial

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Foto’s: Anky neemt leiding in Spécial met 74,960%

  • Wilma

    Jammer dat Anky niet heeft gewonnen. Helaas met een wel erg klein verschil ging Isabel over haar heen. Voor mij blijft Anky de nummer 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook