Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Anky scoort slechts 74,750 % met prachtige proef

Anky van Grunsven Olympische Spelen SalineroZojuist reed Anky van Grunsven met Salinero in de Grand Prix. Met een prachtige proef scoorde Anky 74,750 %. De score was niet zoals gehoopt. De juryleden waren het niet met elkaar eens. Jurylid Barnabas uit Hongarije gaf haar de laagste score (73,542 %), terwijl de Amerikaan Gary Rockwell de prestatie met 77,292 % beoordeelde.

Opvallend was de fraaie mate van verzameling en de prachtige overgangen van de passage naar de piaffe. Ook de pirouettes, waar Anky regelmatig tienen voor krijgt, waren als vanouds erg fraai. Anky vertelde aan Horses.nl-verslaggever Fabian Brockötter dat ze zelf vooral tevreden was met de passage en piaffe. ,,Dit was de gezien de omstandigheden de beste proef die we konden neerzetten. Salinero was wel erg opgewonden, zelfs wat nerveus”, aldus Anky. Het was voor de omstanders duidelijk dat Anky haar handen al vol had aan Salinero toen ze nog buiten de hekjes reed. Dit ondanks het feit dat de amazone iedere kans had aangegrepen om te trainen in de hoofdpiste.

Anky: ,,Mijn insteek was om een foutloze ronde te rijden voor het team. Gisteren was de hoop op goud eigenlijk al weg. Ik verwacht niet dat Isabell
3 % minder scoort dan ik.”

Anky heeft op dit moment de leiding in de wedstrijd, gevolgd door Heike Kemmer voor Duitsland met Bonaparte (72,083 %), Emma Hindle met de Nederlands gefokte Lancet (71,458 %) en Imke Schellekens-Bartels met Sunrise (71,250 %) op de voorlopig vierde plek.

Wil Duitsland de gouden medaille veroveren, dan moet Isabell Werth met Satchmo minimaal 72,917 % rijden. Werth komt om 16.45 uur Nederlandse tijd aan de start.

Klik hier om live de uitslagen te volgen.
Klik hier voor live streaming video van de NOS.

Foto: FEI/Kit Houghton

Lees ook:
Foto’s: Hans Peter Minderhoud rijdt 69,625% in Grand Prix
Foto’s: Imke voorlopig tweede in olympische Grand Prix

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook