Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Hans Peter Minderhoud rijdt 69,625% in Grand Prix

Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud beet zojuist met Exquis Nadine het spits af op de Olympische Spelen. De combinatie behaalde een score van 69,625%. Nadine toonde in de proef enkele kleine storingen, onder meer in één van de wissels en in de eerste piaffe. Hans Peter Minderhoud meldt Horses.nl-correspondent Fabian Brockötter dat hij geen supergevoel aan de proef heeft overgehouden.

Direct na het afstijgen stond Nadine uitgebreid te plassen. ,,Ik heb een hekel aan excuses, maar ik denk dat die volle blaas Nadine wel in de weg zat”, aldus Minderhoud. Hij wijt de voor hem enigszins tegenvallende punten daar zeker niet aan. ,,Ik maakte een stomme fout in de zigzagappuyementen, we maakten zeven passen in plaats van zes, dat kostte ongetwijfeld punten.” Tussendoor keek Minderhoud eenmaal naar het scherm waarover in aanloop naar de wedstrijd zoveel commotie ontstond. ,,Ik schrok wel toen ik zag dat mijn score op dat moment onder de 70 % lag.”

De eerste Duitse concurrent, Heike Kemmer, start als elfde. Imke Schellekens-Bartels komt als zestiende deelnemer in de ring.

Klik hier om live de uitslagen te volgen.
Klik hier voor live streaming video van de NOS.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook