Ga naar hoofdinhoud

‘Four Seasons was leeg, neem ’t ‘m eens kwalijk’

Diederik van Silfhout, hier met Four Seasons. Foto: www.arnd.nl
Hij had zich niet eens voorbereid op het feit dat er wel eens Kür gereden zou moeten worden. Diederik van Silfhout was lange tijd de vierde man van het Nederlandse team. Maar eenmaal op het Europees kampioenschap bleek Van Silfhout in veel opzichten de eerste man.

“Ik had nog wel even snel een Kür laten maken op de oude proef die ik had. Dan heb je in elk geval iets wat past”, zegt Diederik van Silfhout na afloop.

Mindere rit

Dat kwam goed uit, want Van Silfhout en Four Seasons moesten wel degelijk Kür rijden en beten vandaag voor Nederland het spits af. Na twee sterke optredens werd het nu een mindere rit. “Bij het losrijden was Four Seasons gespannen toen ze met karretjes voorbij kwamen. Toen dat voorbij was dacht ik: oh oh, hij is leeg. Dan ben je net de druk die je nodig hebt kwijt.”

Alles kwam terug

“Ja, neem het hem eens kwalijk. Hij is nog maar heel kort op dit niveau bezig en hield het fysiek niet helemaal vol. Dan komt alles terug wat hij eerder gehad heeft: een keer naar voren schieten in de piaffe, in de wissels een keer de weg kwijt raken. Hij blijft wel super braaf z’n werk doen, maar het mooie is er dan eigenlijk net af.”

Iedereen blij

Bijna direct na Diederik moest zijn tijdelijke leerling Anna Zibrandtsen rijden, met zijn voormalige topper Arlando. Hoe bevalt de rol als coach, gaat Diederik zijn vader achterna? “Was ik niet van plan! Wel hartstikke leuk om te zien dat ‘ie het zo goed doet. Blije klant, blij paard, iedereen blij. Als je ziet hoe dit zich in een paar maanden heeft ontwikkeld, moet je gewoon heel tevreden zijn.”

Kür van Bonzanjo

Gezien de korte voorbereiding liep Four Seasons vandaag op een oude Kür van Bonzanjo en Arlando danste op de choreografie die Diederik zelf gebruikte, maar dan op nieuwe muziek. En Arlando liep wéér beter dan hij ooit deed met de jonge Deense amazone.

De schoorsteen

“Als je dat zo ziet, denk je: we hadden hem nu in het Nederlandse team goed kunnen gebruiken. Maar de andere kant is: de schoorsteen moet blijven roken en er komen al weer een stel jonge paarden aan. Ik ben blij dat hij het met Anna zo goed doet.”

Bron: Paardenlrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook