Ga naar hoofdinhoud

Gal en Glock’s Zonik onnavolgbaar

Update
Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist won Edward Gal de laatste selectiewedstrijd in de Lichte Tour in Oud Beijerland. Met Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) blies hij de -stevige- concurrentie omver. De score bedroeg maar liefst 79,08%.

Als laatste starter maakte Gal het spannend, maar met veel harmonie met zijn paard liet hij er geen twijfel over bestaan wie de beste proef neerzette. Zonik imponeert met zijn aanleuning, mooi stil en van de ruiterhand af, maar ook zijn bewegingstechniek is oogstrelend. Gal startte de hengst eerder op Jumping Amsterdam, waar hij overtuigend won, en op de vorige selectiewedstrijd in Limburg. Ook daar was hij met afstand de beste, maar was de score iets lager dan vandaag. Gal reageert: “Het voelde vandaag ook wat fijner dan toen. In Kronenberg startte ik Zonik voor het eerst buiten, en dat gaf toch meer afleiding. Ook vandaag merkte ik dat hij het soms wat lastig vond om helemaal gefocust te blijven. Het losrijden was naast de ring en er stonden pony’s in de wei. Dat zijn voor een jonge hengst toch interessante dingen, maar het ging al wel weer beter. Zonik is natuurlijk een heel compleet paard met apart veel talent. We moeten nu werken aan de afstemming in de ring, dan kunnen we ook de kleine storingen voorkomen. Vandaag zaten we bijvoorbeeld even naast de middellijn bij het binnenkomen en kwam Zonik iets teveel terug toen ik de eerste pirouette wilde inzetten. De draftour voelde wel heel goed en de galop verder ook.”

Hoewel Patrick van der Meer ook een topscore neerzette, moest hij dus genoegen nemen met de tweede plaats. Voor zijn proef met de voshengst Presidents Chagall D&R (v. Jazz)  kwam 74,41% op het scorebord. Lynne Maas wist de zwarte Eastpoint (v. Westpoint), met wie ze zich probeert te selecteren voor het WK voor jonge paarden, naar 72,24% te sturen en maakte zo de topdrie compleet.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar ging de zege in proef 37 naar Romée van Paassen. Wup (v. Welt Hit II) is weer terug in de sport na een blessure en liep naar een keurige 68,64 onder zijn jonge amazone. Proef 38 werd gewonnen door Wendy Fokker. Ze zadelde Polanksy-nazaat Black Pearl en scoorde 67,50%, wat net genoeg was voor de zege. Rosina Hoopman en Coco-oo (v. OO Seven) pakten in beide proeven de tweede prijs. Hun scores bedroegen 67,79% en 67,36%. Beide derde prijzen gingen met constante cijfers naar Lotje Schoots met de Jazz-zoon Euripides: 66,86% en 66,00%.

Bron: De Paardenkrant-online / Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook