Ga naar hoofdinhoud

Geen OS voor Beatriz Ferrer-Salat en Delgado

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado
Beatriz Ferrer-Salat en Delgado. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Spaanse dressuuramazone Beatriz Ferrer-Salat heeft zondagavond twee uur voor het tijdslimiet noodgedwongen de Olympische Spelen moeten afzeggen. Een hoefblessure van de Westfaalse vos Delgado gooit vier dagen voor aanvang van de kwalificatie van de Olympische Grand Prix roet in het eten. De bondscoach van het Spaanse team, Jan Bemelmans, doet nu een beroep op Jose Daniel Martin Dockx en Grandioso.

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse Beatriz Ferrer-Salat een paard voor de Spelen moet terugtrekken. In Hongkong 2008 moest de tweevoudig medaille winnares van Athene halverwege de Olympiade door een blessure van Faberge afhaken. Met dit zelfde paard staat Ferrer-Salat nu als eerste reserve stand-by voor Londen.

Delgado (v. De Niro) heeft volgens Eurodressage.com te kampen met een hoefblessure. Ferrer-Salat was met de twaalfjarige Delgado vlakbij de Belgisch-Duitse grens op trainingskamp bij Ton de Ridder toen het letsel werd geconstateerd. De Spaanse Hippische Sportfederatie (RFHE) spreekt van een “beenschade”, maar noemde ook een hoefprobleem bij de ruin, die na het CHIO Aken met een speciaal beslag rondloopt om de trillingen te verminderen.

Delgado heeft potentie om 80% te scoren, maar kampt door de jaren heen met blessures. Hij miste de Wereldruiterspelen van 2010 als gevolg van een peesblessure, waaraan hij werd geopereerd. Dit jaar kwam Ferrer-Salat met een fitte Delgado terug in de wedstrijdring, maar trok de ruin voor de Kür op muziek tijdens het CHIO Aken terug vanwege een gezwollen been.

De reserve combinatie Jose Daniel Martin Dockx en Grandioso vervangen Ferrer-Salat in Londen. De ruiter presteerde met de PRE-hengst recentelijk sterk tijdens het CHIO Aken. “Ik ben verdrietig voor Beatriz en het Spaanse team. We wisten dat Grandioso goed voorbereid moest zijn in het geval hij in Londen nodig is. Ik heb er vertrouwen in dat Daniel en het paard er klaar voor zijn om hun best te doen”, aldus Grandioso’s eigenaar Kim van Kampen tegenover Eurodressage.

Bron: Horses.nl/Eurodressage.com/Sport.se

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook