Ga naar hoofdinhoud

Henkie opnieuw naar overwinning

Update
Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Adelinde Cornelissen boekte gisteren haar tweede overwinning in de halve finale van de WK-selectie bij de jonge dressuurpaarden in Etten-Leur. Vrijdag was ze sterk met Fleau de Baian (v. Jazz), zaterdag reed ze de KWPN-hengst Henkie naar de winst bij de vijfjarigen. Dinja van Liere volgde op twee tiende punt met Haute Couture (v. Connaisseur).

De vijfjarigen liepen in de halve finale de FEI preliminary proef, waarbij de paarden door Jan Wolfs en Johan Hamminga gezamenlijk beoordeeld werden op hun kwaliteit als dressuurpaard. “Een groep paarden met veel kwaliteit”, sprak de jury over deze leeftijdsgroep.

Henkie kreeg van de juryleden Wolfs en Hamminga 87.2 punten voor zijn optreden onder Adelinde Cornelissen. Daarmee pakte Cornelissen de tweede overwinning met de KWPN-hengst in WK-selectie. . “De hengst heeft drie kwaliteitsvolle gangen. Zijn stap beoordeelden we met een 9. Die is heel fijn door het lichaam, ruim en zuiver. Henkie liep in de proef met veel harmonie, was fijn nageeflijk en werd in een hele mooie houding voorgesteld. Het was echt een proef van hoog niveau die Adelinde en Henkie lieten zien”, lichtte de jury toe.

Top drie

Dinja van Liere reed Haute Couture naar een knappe tweede plek met 87 punten. “Echt een merrie om te zien”, vertelde Wolfs. “Ze heeft drie hele correcte gangen en heel veel souplesse. De merrie doet het werk met veel plezier, stond fijn in de hand en werd heel correct voorgesteld door Dinja.” Met 86.2 kwam de Spaanse amazone Ainhoa Prada Ortiz  met Hannelinde GLN (v. Dream Boy) op de derde plaats. Deze merrie werd vorig jaar op de EDS-veiling voor 175.000 euro verkocht. “Misschien iets minder paard dan de twee voor haar, maar ze gaat als een veertje door de baan. Ze is zo lichtvoetig en ze heeft zoveel souplesse, zeker in draf en galop. Ze liet ook een heel ontspannen beeld zien en was heel fijn te bewerken.”

De top vijf werd aangevuld door Emmelie Scholtens en Hero (v. Apache) met 85.2 en Mara de Vries op Habibi DVB (v. Don Schufro) met 85 punten.

Uitslag halve finale KNHS-SportFit competitie, vijfjarigen

 1. Adelinde Cornelissen, Henkie (v.Alexandro P), 87,2
 2. Dinja van Liere, Haute Couture (v.Connaisseur), 87
 3. Ainhoa Prada Ortiz, Hannelinde GLN (v.Dream Boy), 86,2
 4. Emmelie Scholtens, Hero (v.Apache), 85,2
 5. Mara de Vries, Habibi DVB (v.Don Schufro), 85
 6. Laurens van Lieren, Happyness E (v.Rousseau), 84,4
 7. Dinja van Liere, Duval’s Hilton (v.Charmeur), 83
 8. Dinja van Liere, Hermes (v.Easy Game), 82,8
 9. Ingrid Malan, Haeden (v.Chippendale), 82,2
 10. Vai Bruntink, Hilton, 81,8

Bron Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Henkie opnieuw naar overwinning

 • Hans Krudde

  Zo jammer dat steeds weer in de verslaglegging van de prestaties van Henkie gesproken wordt van KWPN-hengst (zonder de extra vermelding van “Gelders”). Het is echt niet zo’n hele blamage voor alle dressuurgefokte hengsten om verslagen te worden door een volledig Gelders gefokte hengst…of toch wel?

 • Desiree

  Het zou wel goed zijn als Henkie met zijn werkbare karakter ook ingezet werd bij de dressuurmerries naast gelderse merries. Hij is zeer aansprekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.