Ga naar hoofdinhoud

Hippiade kampioenen L2 t/m Z1 bekend

Foto: Lonneke Ruesink
Het Nederlands kampioenslint in de Z1 dressuur op de Hippiade is vanmorgen in de wacht gesleept door Judith Pietersen en de Friese hengst Limited Edition. Ook de kampioenen in de klassen L2, M1 en M2 dressuur zijn bekend gemaakt.

Judith Pietersen en Limited Edition (v. Uldrik 457), die nationale bekendheid verwierf dankzij zijn optreden in de videoclip van Douwe Bob, kwamen uit op een score van 68,28%. “Echt geweldig. Een droom die uitkomt”, laat de amazone weten aan de KNHS. “Ik ben zo onwijs trots op dit paard. Ik kan er mee lezen en schrijven. Hij is zes jaar en nog echt een puppy!”

Het zilver ging naar Kiki Pols met En Vogue Swing (v. Gribaldi), de bronzen medaille werd omgehangen bij Anke van den Akker met Extreme (v. Winningmood).

Bijzondere titel

In de M2 dressuur werd de hoogste score (70,78%) bij elkaar gereden door Nienke Monden-Otjens en de Oscar-zoon Fjèro. “Het is wel speciaal. Vorig jaar waren we kampioen in het L2, afgelopen winter derde in het M1 en we waren Brabants kampioen M2. Fjèro is een super fijn en slim paard. Hij hoeft voorlopig nog niet weg. Ik ga kijken hoe ver we kunnen komen en werk gewoon alle klassen met hem af”, vertelt ze enthousiast.

In het zadel van Forlante (v. Florencio) eindigde Demi Wouterse op de tweede plaats, net voor Floor Vos met Go-Girl DFV (v.Apache).

Goud ontbrak nog

Het goud in de M1 werd omgehangen  bij Linda van Akere met de Spielberg-nazaat Lieberg van het Rozenhof (68,94%). “We noemen hem thuis Goofy. In het B wonnen we hier op de Hippiade brons, zilver in het L1 en het goud ontbrak nog. Nu niet meer. Ongelooflijk. Het is een super fijn paard met een top karakter. Mijn vriend Kees Vorstenbosch ment ook samengesteld met hem. Ze hadden zich gekwalificeerd voor het NK Mennen dat ook dit weekend is”, vertelt de winnares.

De scores in de top drie lagen dicht bij elkaar. Fransje van der Meer volgde op een kleine afstand met Histeria (v. United). Margaret Schep werd voor haar proef met Hurricane (v. Scandic) beloond met brons.

Eindelijk kampioen

Mascha van Es won de Nederlandse L2 titel met de Dancer-dochter Hupadoeska, zij reed een fraaie score van 73,61% bij elkaar. “Eindelijk”, lacht Mascha. “Mijn zus Saskia is hier al zeven keer kampioen geweest. Ik ben ouder dus wilde ook wel een keer kampioen worden. Dit is een mooie opsteker voor onze stal die we samen runnen. Het is echt een heel goed seizoen met Hupadoeska, die ik dit jaar voor het eerst uitbreng. Ze was Limburgs kampioen L2, liep halve finale Pavo Cup en was kampioene op de Centrale Merriekeuring. Ik kocht haar als veulen, maar vond haar niet speciaal. Ze is toch uitgegroeid tot een kampioen.”

Inge Vogelzang won zilver met haar Gentleman (v. Bordeaux). Het podium werd compleet gemaakt door Astrid Reinders, die I-Catcher (v. Johnson) zadelde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Hippiade

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook