Ga naar hoofdinhoud

Hummer en Gladiator aan kop in derde Subli Competitie wedstrijd

Op Zeeland Outdoor Dressuur in Nieuw en St. Joosland kwaren er naast de subtopruiters ook de jonge paarden in actie in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden. Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Hummer en VMF Gladiator eiste de zege op bij de vijfjarigen.

Hummer werd voorgesteld door Maaike Zeeveld en liet drie goede gangen zien. De nakomeling van St. Mouritz Jr. kreeg van de jury bestaande uit Marlon van Wissen en Dirk de Haas 7.5’en en 8’en en kwam daarmee op een score van 76,80% uit. Marie-Jose Calis wist opnieuw te overtuigen met Haute Couture (v. Bretton Woods). De zwarte nakomeling van het lichte Tour paard Ciska kreeg maar liefst een 9 op de expresieve draf en kwam op een score van 76,60%. De derde plaats was voor Femke de Laat met Hero ACB (v. Zhivago) met 75,2% en Jessica Nijpjes eindigde met Hurrican (v. Heinrich Heine) met 73% op de vierde plek.

Vijfjarigen

Totilas-zoon VMF Gladiator pakte de winst bij de vijfjarigen. Stephanie de Frel reed de halfbroer van het Grand Prix-paard Toots naar een totaal van 73,8%. Nathalie van der Endt mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Duval’s Galliano met een score van 72,4%. De van de springhengst Astrello afstammende Givency wist zich goed staande te houden tussen het dressuurgeweld. Zij behaalde onder het zadel van Annemieke Buizer 70,8% en de derde prijs.

De Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden bestaat uit tien selectiewedstrijden. De beste vijf paarden per leeftijdscategorie rijden op 26 januari de finale tijdens Jumping Amsterdam.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook