Ga naar hoofdinhoud

Imke Schellekens en Toots winnen rentree met 74,50%

Imke Schellekens en Toots

Met scores tussen de 71,90% en 76,70% waren de juryleden nog iets verdeeld, maar duidelijk was dat de Grand Prix-rentree van Imke Schellekens en Toots goed was voor een score dik boven de 70%. Uiteindelijk kwam de score daarmee op 74,50%, ruimschoots goed voor de overwinning. Aangezien de wedstrijd in Geldrop gold als kadervorming, sleepte Schellekens daarmee direct haar eerste score voor het Olympisch kader binnen. Met 70,80% was de tweede plaats voor Lynne Maas en Zamora

Na een jarenlange afwezigheid in de wedstrijdring keerden Imke Schellekens en Toots enkele weken geleden terug op het wedstrijdtoneel. Eerst nog twee keer in de Intermédiaire II – die wedstrijden werden eveneens winnend afgesloten – en vandaag in Geldrop maakte de combinatie hun langverwachte terugkeer in de Grand Prix.

Na de subtopwedstrijd in Aerdenhout tweeënhalve week geleden verklapte Schellekens al dat Toots weer klaar was voor de Grand Prix.  “Natuurlijk zijn er nog kleine dingetjes, echt op gedetailleerd niveau. Maar hij voelde voor onszelf al beter dan de vorige keer, het was vloeiender en krachtiger. De volgende keer gaan we weer Grand Prix, we kunnen wel weer een treetje moeilijker” vertelde de amazone toen. Dat bleek, want met 74,50% deden ze nog een schepje bovenop de score van 72,57% in Aerdenhout.

Lynne Maas reed haar vos Zamora naar de tweede plaats. De plaatsen drie, vier en vijf lagen erg dicht bij elkaar: de derde plek was voor Marlies van Baalen en Ratzinger (69,933%), Theo Hanzon werd vierde met Top’s Zoë (69,867%) en vijfde werd Dominique Filion met Wenicienta (69,833%).

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

18 reacties op “Imke Schellekens en Toots winnen rentree met 74,50%

 • Lenie

  Hoe zo moeten we hier blij mee zijn?
  Duidelijk is de gebroken diagonaal = rollkür training.
  Dank, maar geen dank….

 • Ben Verheij

  Beste Lenie,
  Weet je wat nóg veel erger is dan dat eeuwige geneuzel en gezeur over “de rolkür”?
  Dat jij anoniem denkt te moeten reageren! Als jij echt staat voor je mening dan durf je ook te reageren met naam en toenaam. Ooit zei Dirk Willem
  Rosie: dressuur is de pest voor je karakter. Sneaky anoniem reageren is daar een uitvloeisel van in mijn ogen.

 • Lenie

  Ik heet Lenie Waninge Ben. Tevreden?

 • Marlene

  Zullen we t ook effe hebben over de nieuwe lichting juryleden met hun verschillen daar geldrop en dan met name in de ZZ zwaar want ik mag hopen dat de KNHS deze meteen terug roept voor z n cursus opnieuw te gaan doen… SCHANDALIG dat ie daar zo negatief zit te punten als je gefrustreert bent met je wat anders gaan doen en niet mensen beoordelen die serieus bezig met iets zijn.

 • Do

  @Marlene, beide juryleden wijken naar beneden af dus ben ik wel benieuwd wie je bedoeld. Misschien is het wel een jury die (eindelijk) wel durft te punten wat hij ziet.

  @ Lenie, Gebroken diagonaal = rollkurtraining, Wat bedoel je met gebroken diagonaal? En ik vraag mij af waar je dit soort termen je wordt wijsgemaakt.

 • Ko

  @Marlene….huh ? Jan Peeters nieuwe lichting juryleden ? hahaha
  Verder gebeurd er in het ZZ Zwaar wat voorheen in het ZZLicht plaatsvond een selectie van brandhout uit de basis dat nog lang niet klaar is voor de subtop. Er werd gewoon bar slecht gereden! En dat gaat nog erger worden nu “halthouden-groeten” eruit gaat in de basis.

  Betere kwaliteit kweek je niet door eisen te verlagen.

 • Lenie

  Beste Do,
  Met een gebroken diagonaal wordt bedoeld dat de afstand tussen de twee voorbenen niet dezelfde is als tussen de achterbenen in de uitgestrekte draf. Er gebeurt voor méér dan achter. Het paard geeft de energie van de achterhand niet door zijn hele lijf door. Het voorbeen is spectaculair, maar achter kan niet volgen. De verruiming is ahw niet vanuit de achterhand ontwikkeld (“veel getrommel, weinig soldaten”). Voorbeelden van een juiste uitgestrekte draf: Utopia onder Carl Hester en van die spectaculaire voorbeendraf: onze eigen Totials, zowel onder Gal als Rath.
  Kennis die al jaren te halen valt uit vele geschriften en filmopnamen.
  Mvg
  Lenie

 • Laurie

  De hele top 5 is rollkur/LDR/hyperflexie getraind. We hebben nog nauwelijks normaal getrainde paarden. Het is ook niet gek dat steeds minder mensen kunnen zien dat het niet klopt. Je ziet niet anders meer, er is nauwelijks vergelijkingsmateriaal. En als het ook nog hoge punten scoort, waarom zou je het dan niet doen? Ik word hier verdrietig van.

 • Marlene

  Beste Do,

  Ik had het zoals ik schreef meer over t zz zwaar en daar zaten er maar 2… Mss fijn als je eerst goed leest en de lijst er bij pakt voor je op mij reageert dat scheelt een hoop flauwe tekst waar hier NIET op zitten te wachten.

 • Do

  Reactie op 9… Beste Marlene, Je bedoelt vast Ko van reactie 6?
  Ik weet dat er in het ZZ-zwaar de heren de D. de Haas en R. Heiligers jury waren. Beide heren vallen een aantal keren op doordat zij vele procenten lager zitten dan de ander. Dus ben ik benieuwd welke jury dan voor jou zou negatief opviel.
  Bij voorbaat dank.

 • Marlene

  Ik heb t over reactie 5 en ko ook voor jou geld goed lezen zz zwaar! En dhr peeters zat niet te jureren in t zz zwaar dus mocht je willen reageren blijf opletten

 • Ko

  @Marlene, lees zelf ns terug wat je schrijft “…..de nieuwe lichting juryleden met hun verschillen daar geldrop en dan met name in de ZZ zwaar….”
  Oftewel in eerste instantie spreek je het hele jurykorps aan in Geldrop als nieuwlichters en dan ga je verder “met name ZZ-Z” (overigens ook geen nieuwlichters).
  En zoveel wijken ze niet van elkaar af overigens.

  Er werd gewoon echt heel slecht gereden. punt. Kun je je voorstellen dat juryleden daar &^%$*& chagrijnig van worden als ze paarden zo slecht voorgesteld zien worden ? Ga eens mee om te schrijven bijvoorbeeld (zou goed zijn voor alle ruiters overigens beste KNHS … bezie het eens door andere ogen)

 • Lynne maas

  Beste Laurie, hoe kom je erbij dat de hele top 5 in een rollkur ect word getraind??? Daar word ik dus verdrietig van.. Dat eeuwige oordelen en er dus helemaal zelf geen idee van hebben hoe deze top 5 getraind word.. Gewoon je mond een gooi geven..

 • H. Paerels

  Ben het eens met Lenie.
  Toots loopt in twee stukken, weggedrukte rug en de rest is een gevolg daarvan.
  De punten krijgt de amazone voor de kunstjes.
  Ben het ook eens met Ko.
  De beste van de slechtste moge winnen. Het ontbreken van de basis wordt steeds meer zichtbaar.
  De proeven worden uitgekleed, gemakkelijker gemaakt om zo te verbloemen hoe weinig combinaties fatsoenlijk halt kunnen houden. Hoe dom, want internationaal zal het halthouden nooit verdwijnen.
  Wie willen ze voor de gek houden.

 • Do

  14- H. Paerels, was u erbij in Geldrop?
  Jammer dat een select groepje mensen elke gelegenheid aangrijpt om af te geven op onze dressuurruiters.
  Ik kan mij niet herinneren dat ik u ooit op een paard (op concours) heb zien rondrijden. Waarmee ik niet wil zeggen dat niet topruiters geen mening mogen hebben maar het wordt zo langzamerhand wel erg sneu om steeds hetzelfde kleine groepje negatievelingen hier de boel te zien afzeiken. Wel lekker makkelijk om middels social media uw gal te spugen.

 • M. Evers

  Oké, begin maar vast te schieten…ik rijd geen dressuurwedstrijden en heb dat ook nooit gedaan. Dus ervaring in die zin heb ik niet. Overigens heb ik wel een paard, waar ik ook op rijd. Mijn mening over de tegenwoordige dressuur is helaas ook niet zo positief. Ik kan mij helemaal vinden in de woorden van Lenie en H. Paerels. Heel veel paarden worden niet meer goed rond gereden, ja wel rond in de hals, maar niet in de rug. Daardoor beweegt het diagonale benenpaar niet meer gelijktijdig. Dressuur is er voor het paard, om het paard sterker te maken en om zodoende ons te kunnen dragen.
  Sorry als dit het humeur van sommigen wat bederft, maar het wordt hoog tijd dat er in de dressuurwereld iets verandert. Achter de kudde aanlopen is in dit geval een slechte keuze.

 • Laurie

  @Lynne. Ik kom tot die conclusie, omdat ik dit zelf gezien heb. Ik ben regelmatig en al jaren op wedstrijden bij het losrijden te vinden. Jullie noemen het zelf misschien anders, maar het valt onder de noemer rollkur/hyperflexie/LDR.. Ik was bv ook bij het losrijden op het NK dressuur grand prix en zag o.a. een amazone niet zo’n fijne dingen met haar paard doen net voordat ze de ring in ging en ook het losrijden ging niet zo lekker. En dan maakt het mij niet meer uit met wat voor percentage je dan de ring uit komt.

 • Ko

  @Do nr 15. En hoeveel juryleden rijden er ? Op een beetje behoorlijk subtop niveau ? Dus die mogen allemaal niet oordelen want omdat ze niet rijden kunnen ze het niet ?
  Maar hou vooral vast aan het “hollandse dressuur dogma”. De wal keert het schip wel als we kiezen voor “circus” ipv “dressuur”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook