Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth: ‘Op één of andere manier was hij geïrriteerd’

Isabell Werth met een stakende Emilio. Isabell Werth met Emilio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het was meer een formaliteit om de vorm van Emilio te checken, maar Isabell Werth had donderdag haar handen vol in de CDIO5* Nations Cup Grand Prix. De Duitse begon haar proef op formidabele wijze, maar in de eerste piaffe gebeurde iets wat niemand aan zag komen: de Ehrenpreis-zoon staakte en kwam omhoog.

Niet alle juryleden gingen hetzelfde om met de ongehoorzaamheid. Bijzonder genoeg kwam Werth bij drie juryleden (!) nog mee weg met een 7,5 en bij één met een zeven. Zij rekenden het wel aan bij de overgang passage-piaffe. In de tweede piaffe staakte Emilio nogmaals en daarna sloop er ook nog een fout in de tweërs.

Geïrriteerd

Werth kan niet verklaren wat er mis ging. “Ik weet niet waarom dit gebeurde. Normaal gesproken zijn de piaffes juist zijn sterkste punt, maar op één of andere manier was hij geïrriteerd en bleef dat gedurende de hele proef.” De amazone ziet de kür aanstaande zaterdag als een nieuwe kans, maar verwacht niet dat dit een blijvend probleem is.

Bron: Global Equestrian News/Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Isabell Werth: ‘Op één of andere manier was hij geïrriteerd’

  • Hans Olthof

    Wie kan mij uitleggen waarom er dan juryleden zijn die toch nog een knap cijfer geven bij een paard dat staakt?

  • Tineke

    Welkom in deze sport! Dit soort juryleden weten half niet hoe ze door middel van punten deze prachtige sport kapot maken. De punten van gisteren was voor de meeste een verassing. Steeds meer sponsoren stoppen met het sponsoren zolang dit jury systeem blijft. Deze proef kun je toch niet beoordelen met 75 procent!

  • A. van Duinen

    Staking van een paard komt niet zomaar even opdrijven. Daar heeft het paard natuurlijk een hele goede reden voor. Wat de punten van de jury betreft, dat kan natuurlijk echt niet! Als er ruiters in de basissport een staking van het paard laten zien in de ring wordt dat heel hard afgestraft met een 3 of zelfs een 2. Kom op juryleden houd het simpel en correct, een omhoog komen van een paard hoort niet thuis in een piaffe of passage en is gewoon verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook