Ga naar hoofdinhoud

Jeanna Hogberg na geboorte tweeling in topvorm

Jeanna Hogberg hier met Fiorucci HT Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het WK in Ermelo afgelopen zomer werd de toen hoogzwangere Jeanna Hogberg met Fiorucci HT (v. Florencio) reservekampioen bij de zevenjarigen. Drie maanden geleden bracht de Zweedse amazone haar tweeling ter wereld en deze week maakte ze op het CDI Arctic Equestrian Games in Noorwegen haar internationale rentree, dat zowel in de Prix St. Georges als in de Intermédiaire I goed was voor de zege.

Gisteren won Jeanna Hogberg met haar inmiddels achtjarige zoon van Florencio de Prix St. Georges met 71,974%. Toen plaatste een van de vijf juryleden de leerlinge van Patrik Kittel als tweede, achter de Deense Susanne Moeller Wallin die met Sir James (v. Sir Donnerhall) uiteindelijk tweede werd met 71,289%.

Drie procent los

In de proef die vandaag verreden werd, stond Hogberg met bijna drie procent voorsprong royaal aan kop. Haar eerste internationale Inter I-proef met Fiorucci was met 74,184% goed voor een unanieme zege. Moeller Wallin en haar twaalfjarige ruin van Sir Donnerhall volgden wederom op de tweede plaats, opnieuw met de score van 71,289%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook