Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts richting WB-debuut: ‘Midden zoeken tussen truttig en wild’

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Utrecht was Jill Huijbregts oppermachtig in de Grand Prix. Haar foutloze proef met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) werd beloond met 66,90%. De amazone benutte deze wedstrijd vooral als een oefenrondje voor CDI Salzburg, waar ze volgende week debuteert in het Wereldbekercircuit.

“De proef was echt een oefenrondje voor volgende week en ik heb met het mes tussen m’n tanden gereden”, vertelt Jill Huijbregts lachend. “Normaal neem ik niet teveel risico en rij ik liever foutloos. Vandaag probeerde ik de serie om de twee groter te rijden en dat geeft risico op fouten. Maar gelukkig gebeurde dat niet.”

Midden zoeken

Voor haar eigen gevoel reed Huijbregts een beetje wild. “Maar van de omstanders hoorde ik dat het er helemaal niet zo uitzag. Zelf rij ik eigenlijk altijd wat truttig. Richting Salzburg ga ik de komende week het midden zoeken tussen truttig en wild.”

Blijft maar doorgaan

Huijbregts, die deel uitmaakt van het B-kader U25, deed de afgelopen jaren al flink wat internationale ervaring op debuteerde vorig jaar op Indoor Brabant internationaal in de senioren Grand Prix. “Vanaf Macho z’n vierde roep ik al ‘dat we dit mogen meemaken’, maar het blijft maar doorgaan. Echt super gaaf dat we nu Wereldbeker mogen rijden.”

Ervaring maakt verschil

De 24-jarige amazone volgt ook trainingen bij bondscoach Rien van der Schaft. “Ik ben waanzinnig blij met alle ervaringen die ik opdoe. Dat merk ik ook bij mijn andere paard Armani. Ik voel echt wat ervaring voor verschil maakt”, besluit Huijbregts die met haar als 2,5-jarige aangekochte Enzos Armani (v. Tuschinski) inmiddels ook op het hoogste niveau rijdt.

Debora Pijpers’ Look at Him onder Geert Hofland

Geert Hofland bracht twee paarden uit in de Zware Tour. Met Oswin (v. Jazz) behaalde hij 64,50% wat goed was voor de tweede plek. Daarnaast bracht hij Besterly’s Look At Him (v. Likoto XX), het voormalige Grand Prix U25-paard van Debora Pijpers, aan de start. Deze rit was goed voor 61,78%. Tussen de twee resultaten van Hofland nestelde zich Koosje Mulders.  Zij reed Wim (v. Rubels) naar 63,55%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Patrick van der Meer scoort ticket Amsterdam: ‘Chestnut is the new black’
Joyce van Schaick: ‘Glendale is een geboren Subtoppaard’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Jill Huijbregts richting WB-debuut: ‘Midden zoeken tussen truttig en wild’

  • Janneke

    Blijven maar doorgaan graafje
    Jij doet zo greservoir grand Prix. “Vanaf Macho z’n vierde roep ik al ‘dat we dit mogen meemaken; maar het blijft maar doorgaan. Echt super gaaf dat we nu wereldbeker mogen rijden
    Groetjes janneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.