Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Zo’n moeilijk proefje ligt Zamacho echt’

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jill Huijbregts was vandaag op de tweede dag van de Subtopwedstrijd in Ammerzoden de absolute uitschieter van de dag. Ze reed haar Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) met een score van 66,85% naar een afgetekende zege in de Grand Prix en zette daarmee ook ruimschoots de hoogste score van de dag neer.

De Grand Prix-proef van Jill Huijbregts en Eventz Zamacho Z werd door het jurykoppel iets wisselend beoordeeld. “In de laatste wissel van de zigzag was Macho iets te ontspannen waardoor die wissel net niet helemaal mooi was. Die dubbelteller leverde een vijf op maar verder was het redelijk foutloos. Van Dirk de Haas kregen we bijna 69 procent en dat sloot eigenlijk goed aan bij mijn gevoel. Dirk vertelde dat hij positief verrast was hoe goed Macho aan m’n hulp piaffeerde, dat was super leuk om te horen”, vertelt Huijbregts enthousiast.

Horizon verbreden

Het duo was vorig jaar reserve voor het EK U25 reed daarna bij de senioren een flink aantal Grand Prix-proeven. “Met oog op het EK deze zomer zijn we eind vorig jaar weer teruggegaan naar de U25 en voor de afwisseling reden we vandaag weer een keer de Grand Prix. Macho is heel fijn in het Grand Prix-werk en voor hem maakt het niet zoveel uit welke proef we rijden, maar ik zelf vind de Grand Prix wel een stuk zwaarder. Straks ben ik een keer 25 dus ik wil graag m’n horizon verbreden”, aldus de 23-jarige amazone.

Generale voor NK

“Het is super fijn dat Macho het zo makkelijk doorloopt en zo’n moeilijk proefje ligt hem echt! De U25 kent hij zo goed dat hij de overgangen bijna op de automatische piloot loopt, dus daarom wissel ik de proeven graag af.” De combinatie richt zich nu op het NK U25, dat geldt als laatste observatie voor het EK. “Volgende week starten we nog op een kleine wedstrijd. Het werkt goed om hem lekker in de ring te houden en dan rijden we de U25-proef als generale voor het NK”, zegt Huijbregts die de kadertrainingen volgt bij bondscoach Alex van Silfhout en daarnaast traint bij Anky van Grunsven, waar ze via de Rabo-trainingen terecht is gekomen.

Plezier voorop

Op CDI Roosendaal behaalde Huijbregts met Zamacho goede klasseringen met een vijfde, vierde en derde plek. Over haar verwachtingen richting het EK vertelt ze: “We gaan ons best doen op het NK en dan zien we wel hoe het loopt. Het plezier met de paarden staat voor mij voorop. Ik doe het echt voor de leuk en mijn geluk hangt niet af van een EK.”

Overige rubrieken

Romy van Griensven won met Doutze (v. Rubiquil) de eerste proef ZZ-Zwaar met een score van 61,57%. De tweede proef kwam op naam van Jonne van Bekkum die nu de punten voor de overstap naar de Lichte Tour op zak heeft. Ze behaalde met Vikkie (v. Corland) 62,07%. Barbara Soederhuizen en de Oldenburger merrie Living Colour II (v. Don Romantic) noteerden met 62,43% de hoogste score in de Prix St. Georges. Bij de young riders was het oranje lint met een score van 61,45% voor Sanne Vos en Bensie (v. Johnson).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook