Ga naar hoofdinhoud

Judy Reynolds moet EK afzeggen door blessure Vancouver

Judy Reynolds met Vancouver K. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Ierse topamazone Judy Reynolds moet het Europees kampioenschap in Gothenburg noodgedwongen aan zich voorbij laten. Haar Vancouver K (v. Jazz) heeft gisteren in de training een lichte blessure opgelopen. Op advies van de dierenarts heeft Reynolds zich met haar vijftienjarige KWPN-ruin nu afgemeld voor het EK.

Judy Reynolds maakte het nieuws vandaag op haar Facebook-pagina bekend. “Met pijn in m’n hart heb ik JP (roepnaam Vancouver, red) moeten terugtrekken voor het Europees kampioenschap volgende week in Gothenburg. Hij was fantastisch in vorm en we hadden een gloednieuwe kür voor het EK. Helaas liep hij gisteren in de training een kleine blessure op.”

Geen risico

“Na overleg met de dierenartsen hadden zou het mogelijk zou zijn om volgende week te starten, maar met oog op JP’s welzijn op de langere termijn is het beter om geen risico te nemen. JP krijgt nu even vakantie en we komen van de winter weer terug,” besluit Reynolds.

Reynolds en Vancouver K waren sinds de Spelen in Rio goed in vorm. In de Wereldbekerfinale in Omaha eindigde het duo als vierde en vorige maand in Aken waren er hoge klasseringen met scores boven de 75 procent.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook