Ga naar hoofdinhoud

Karlijn Geelkerken beste Nederlander bij de Young Riders

Karlijn Geelkerken en Ecuador VD. Foto: De Paardenkrant - Melanie Brevink-van Dijk

Op de tweede dag, gisteren kwamen allen de Young Riders aan de start, van Aachen Dressage Youngstars kende de Nederlandse jeugd een ietwat moeilijke start in de imposant aangeklede wedstrijdbaan. Eerder vandaag behaalde Micky Schelstraete al wel een mooie vijfde plaats bij de pony's. Ook een vijfde plaats was er bij de Young Riders voor Karlijn Geelkerken met Ecuador VD (v. Ampère). 

Karlijn Geelkerken behaalde in de individuele proef bijna 70%. Zowel bij jury bij C als bij de jury bij B werd de 70%-grens overschreden. De score werd gedrukt doordat de jury bij H het optreden van Geelkerken ‘slechts’ 67,368% toe en een twaalfde plaats. Terwijl Karlijn met haar Ampère-zoon bij de andere juryleden op een derde respectievelijk vierde plek werd geplaatst.

Duits feestje verpest

In deze rubriek geen Duitse top drie. De rubriek werd gewonnen door Alexa Westendarp met Der Prinz 4 (v. Diamond Hit) met een eindtotaal van 73,596%. Op de tweede plaats volgde landgenote Paulina Holzknecht met Wells Fargo 14 (v. Welser). De derde plaats werd bemachtigd door de Griekse Theodora Livanos met Winston (v. OO Seven). Winston kennen we nog van zijn succesvolle carrière onder Stephanie Kooijman. Ook Lana Raumanns overschreed de 70%-grens. Met Feodor Nymphenburg (v. Farewell III) werd ze vierde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook