Ga naar hoofdinhoud

Kim Schmid: ‘Combinatie Coby en Marieke werkt super’

Kim Schmid met Theodoor. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kim Schmid schreef vandaag de Grand Prix van de Subtopwedstrijd in Hoek van Holland op haar naam. Ze reed Theodoor (v. Metall) naar het fraaie resultaat van 70,45% wat tevens de hoogste score van de dag betekende.

“Eindelijk ben ik geen tweede”, vertelt Kim Smid lachend nadat ze vaak net het oranje lint misliep. “Twee weken geleden scoorden we ook boven de zeventig procent en werden we tweede. Vorige week ging het iets minder maar toen eindigden we ook weer als tweede. Het begon bijna grappig te worden en het is super leuk dat ik nu de hoogste score had.”

Op z’n plek

De combinatie werd onder andere beloond met een 9 voor de eners, een 8 voor de zigzag en 8 voor een pirouette. “Een mooi lijstje maar voor de andere pirouette hadden we een vijf dus het kan nog steeds beter”, legt de amazone uit die met haar zeventienjarige schimmel een schat aan ervaring opdeed in de internationale Grand Prix U25. “Ik vond de overstap van de U25 naar de Grand Prix behoorlijk groot maar nu begint het een beetje op z’n plek te vallen. Van de jury kreeg ik vandaag te horen dat het echt een Grand Prix-proef was.”

Marieke van der Putten

De amazone lest al jarenlang bij Coby van Baalen en wordt daarnaast sinds een paar maanden getraind door Marieke van der Putten. “De combinatie werkt super. Coby is wat strenger en let er bijvoorbeeld meer op dat ik van letter tot letter rij. Ik ben van nature nogal slordig dus dat kan ik goed gebruiken. Bij Marieke werken we eraan dat ik Theo extra kan laten lopen zodat we in de proef wat over hebben. De basis is hetzelfde en het is heel fijn om van allebei te kunnen leren.”

Internationaal

Met de scores boven de zeventig procent denkt Schmid ook weer aan internationale wedstrijden. “Het doel was om eerst in Nederland te oefenen, routine op te doen en foutloos te rijden. Nu we er meer klaar voor zijn wil ik deze zomer graag ook weer internationaal gaan. Wellicht in Roosendaal en misschien in Oostenrijk maar het is natuurlijk afwachten of we daadwerkelijk een startplek krijgen. Theodoor is topfit en hij heeft er enorm veel plezier in. Daar gaan we zeker dit jaar nog van genieten.”

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook