Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds sterk terug na wereldzilver

Kirsten Brouwer met Sultan des Paluds. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd vandaag in Bunschoten waren Kirsten Brouwer en Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) de absolute uitschieters van dag. Na de zilveren medaille afgelopen zomer op het WK in Ermelo was dit weer het eerste optreden van het duo. Die rentree sloten ze af met de winnende score van 71,79% in het ZZ-Zwaar en veruit de hoogste score van de dag.

Kirsten Brouwer kreeg Sultan des Paluds een jaar geleden te rijden van zijn Franse fokker en eigenaar. Vervolgens ging het duo van start in het Z2 en won in die klasse de titel op de indoorkampioenschappen. Afgelopen zomer kwalificeerden ze zich via de Duitse selecties voor het WK in Ermelo en behaalden daar de zilveren medaille.

Selecties op de planning

“Sultan was na het WK weer voor het eerst mee op concours en ik ben super trots op hem”, aldus Brouwer die met de Hannoveraanse vosruin in juni met 71,36% een winnend debuut maakte in het ZZ-Zwaar. Voor dit seizoen heeft het succesvolle duo de selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen op de planning staan.

Van Assema en van der Woude

Agnes van Assema volgde op de tweede plaats. Zij reed Levade’s Q (v. Quicksilber) naar 65,00%. In de eerste proef won dit duo met 64,29%. Steve van der Woude was in de tweede groep twee keer de beste. Hij reed Dasookwat (v. Uphill) naar 65,86% en 65,29%.

PSG voor Schoots

In de Prix St. Georges mocht Lotje Schoots het oranje lint ophalen. Zij reed Zamora (v. Welt Hit II) naar 66,32%. John Tijssen en SLI Adagio (v. UB 40) eindigden met 66,05% als tweede.

De Boer wint Inter

Shanda de Boer won de gecombineerde rubriek Intermédiaire I en II. Met haar schimmelmerrie Eastend’s Zamira (v. Rubels) reed ze 67,17% bijeen. Martien Willig en Esina (v. Jazz) werden tweede met 66,51%.

Archibald goed op weg

Manon van Hylckama Vlieg en haar sensibele Kingsley Archibald (v. Krack C) waren goed op weg in de Grand Prix, het duo won met 66,80%. Wijnanda van Brenk reed Urbanes (v. Gribaldi) met 65,80% naar de tweede plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook