Ga naar hoofdinhoud

Korelova vindt ‘tophit’ in politiestal

Alle aandacht ging bij de olympische dresuur natuurlijk uit naar Anky, maar in haar schaduw deed ook Alexandra Korelova, de nummer zes, haar opmerkelijke verhaal. Over de ontdekking van Balagur. ,,Het is een slim dier. Hij wil echt niet terug naar de politie, want hij snapt dat-ie nu veel beter af is en een veel interessanter leven leidt”, vertelde Korelova.

De 31-jarige Russische amazone vond de schimmelhengst nog net niet voor de schillenkar, maar in de stal van Nizjni Novgorod. Ze bespeurde het talent van de hengst en zag de ‘politieknol’ onder haar zitvlak uitgroeien tot een ‘tophit’. ,,Ik heb dat paard heel lang gadegeslagen, jaren. Toen ik het eens met mijn toenmalige trainer Georg Theodorescu over hem had, zei die ‘snel meenemen en hier komen’. Hij zag in Balagur meteen persoonlijkheid en karakter en maakte hem tot een sportman pur sang”, aldus Korelova. Bit interviewde Korelova in juni 2007, ze vertelde over haar grote trots Balagur en haar weg naar de top.

Bron: ANP

Lees ook:
De weg naar de top van Alexandra Korelova
Anky wint olympisch goud

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Korelova vindt ‘tophit’ in politiestal

  • pippie

    wat een mooie combinatie en dat paard kan echt swingen.
    Ik heb in het profiel gekeken van Balagur en daar staat dat het paard eerst in het circus heeft gelopen en daarna bij de poltie terecht is gekomen.Het mooiste van deze comninatie is dat er plezier vanaf straalt ik heb Alexandra meer zien lachen dan alle andere ruiters bij elkaar!
    drie middagen voor de computer gzeten maar het was het waard!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook