Ga naar hoofdinhoud

Krista Kolijn met twee paarden naar Lichte Tour-zege

Update
Krista Kolijn met Aladin. Foto: Charlotte Lemmens
Op de Subtopwedstrijd in Someren deed Krista Kolijn vandaag goede zaken. Met Aladin (v. Tchaikovsky) won ze de Prix St. Georges met een score van 68,16%. In de Intermédiaire I reed de amazone haar Wish (v. OO Seven) naar 66,91% en mocht ze wederom het oranje lint in ontvangst nemen. 

“Het ware nette en foutloze proeven. Maar afgelopen week had ik last van m’n lijf en daardoor reed ik eigenlijk wat te braaf. Ik denk dat Aladin meer kan spetteren”, vertelt Krista Kolijn over de elfjarige ruin die ze sinds juli met oog op de verkoop onder het zadel heeft. Zijn Zweedse eigenaresse Mathilde Hannell bracht hem eerder internationaal uit bij de young riders. “Ik weet natuurlijk niet hoe lang ik hem nog kan rijden, maar ik hoop hem ook weer internationaal mee te kunnen nemen. Daar is het echt een paard voor.”

Vrolijk en heel houden

“Met Wish had ik een beetje spanning bij de jury. Hij sprong opzij omdat er een blaadje omgedraaid werd. Vroeger had ik dan gelijk in het midden van de baan gestaan, maar het gaat gelukkig steeds beter”, vertelt Kolijn lachend over haar sensibele zoon van OO Seven. “Wish is altijd een speciaaltje geweest maar de laatste tijd is het vrij constant. Hij gaat absoluut nooit meer weg.” Het duo boekte zowel nationaal als internationaal vele successen in de Lichte Tour en Kolijn heeft nog niet echt een verdere planning in gedachten. “Ik zou de overstap naar de Zware Tour heel gaaf vinden maar het is zeker geen must. Het is mijn prioriteit om hem vrolijk en heel te houden.”

Kees Op ’t Hoog twee keer tweede

In de Prix St. Georges sloot Kees Op ’t Hoog – die met met Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi) zijn derde wedstrijd reed – met 67,76% aan op de tweede plaats. In de Intermédiaire I mocht het duo zich met 66,64% opnieuw als tweede opstellen. “Ik had een heel goed fijn gevoel over de Prix”, vertelt Op ’t Hoog over zijn foutloze proef die door het jurykoppel omschreven werd als ‘heel vriendelijk voorgesteld, gedurfd gereden en veel toekomstperspectief’. Op ’t Hoog: “In de Inter I reed ik verkeerd, echt heel dom, maar voor de eerste keer dat ik deze proef reed ben ik zeker tevreden.”

Morgan Barbançon wint Grand Prix

In de Zware Tour was Morgan Barbançon niet te kloppen. De Spaanse amazone schreef zich op het laatste moment bij met de hengst Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit) en werd beloond met met 69,05%. De hoogste score in de Grand Prix U25 kwam op naam van het EK-duo Anne Meulendijks en MDH Avanti (v. United). Het resultaat van 68,72% was goed voor het rode lint in het gecombineerde klassement.

Opvallend waren de vele lovende kritieken over de accommodatie en strak georganiseerde wedstrijd in Someren. De eigenaresse van Ruitersportcentrum Het Keelven organiseerde vandaag voor de eerste keer een Subtopwedstrijd op haar accommodatie.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Krista Kolijn met twee paarden naar Lichte Tour-zege

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.