Ga naar hoofdinhoud

Legolas uitgebeld vanwege onregelmatigheid

Dawn White-O'Connor met LegolasFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het CHIO in Rotterdam was snel afgelopen voor de Amerikaanse Dawn White-O’Connor en Legolas. Vanmiddag werd het duo al na een paar onderdelen in het CDI5*door hoofdjury Hans Christian Matthesen uitgebeld. De zoon van Laomedon zou in de eerste drafversterking al onregelmatige passen hebben laten zien, maar was in de tweede uitgestrekte nog erger volgens Matthesen, die zelf dierenarts is, waarna hij besloot de bel te laten horen. 

De Amerikaanse federatie liet in een verklaring weten dat ze het besluit van de jury volledig respecteren. “Legolas kwam zonder problemen door de vet-check en er is geen enkele twijfel geweest over de zuiverheid van zijn beweging sinds we in Rotterdam zijn. In overleg met zijn amazone, eigenaar en trainer zullen we alle mogelijke oorzaken bekijken en we kijken er naar uit om hem snel weer in de ring te zien.”

Steffen Peters

Steffen Peters was met White-O’Connor en Legolas mee gereisd naar Rotterdam om hen te coachen. De ruin won vorig jaar op de Olympische Spelen teambrons met Peters en in het jaar daarvoor individueel goud op de Pan Am-Games. Begin dit jaar nam White-O’Connor de teugels over van Peters en sindsdien boekte de amazone al meerdere successen in de Verenigde Staten. Het optreden in Rotterdam was het Nations Cup-debuut voor het paar.

Bron: Dressagenews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook