Ga naar hoofdinhoud

Van Lierop en Finja nemen revanche in Inter I

Exclusief
Robin van Lierop met Finja. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

"Ik was wel een beetje wakker geschud gisteren" zegt Robin van Lierop nadat hij met 71% de Intermédiaire I rubriek won in Ermelo. In de Prix st. Georges restte voor hem en Finja (v. Flatley) namelijk slechts een ongewone dertiende plaats met 67,63% en plaatste zich daarmee ook niet voor de kür. In de Intermédiaire I rubriek - die in aanvulling op het WK wordt georganiseerd - was er een tweede plaats voor Nicolas Wagner en Quater Back Junior (v. Quaterback) met ruim 70%.

Gisteren slopen er te veel fouten in de proef van Van Lierop en zijn Flatley-merrie en ook was de aanleuning niet helemaal stabiel. “Ik had toen ook niet meer de controle over het achterbeen. Daar heb ik vandaag meer de focus op gelegd. Ze houdt het in zo’n proef nog niet helemaal tot aan het einde vol, maar het was al meer achterop dan gisteren. Gisteren gingen ook beide pirouettes fout, dat wilde ik me vandaag niet meer laten gebeuren” vertelt de ruiter uit Groesbeek.

Van Bergen en Van Grunsven

Van Lierop werd zowel gisteren als vandaag in Ermelo bijgestaan door Henk van Bergen, van wie hij naast Anky van Grunsven ook trainingen krijgt. “Henk laat je zelf wel je ding doen met rijden, ik houd met rijden dan zowel de instructies van Anky als van Henk in mijn hoofd. En Henk geeft me dan nog de laatste aanwijzingen en hij heeft me vandaag ook wat scherper moeten maken, want dat was ik gisteren zelf gewoon niet genoeg.”

Vanavond kür

In de Intermédiaire I eindigden Nicolas Wagner en Quater Back Junior (v. Quaterback) tweede. De derde plaats was op enige afstand voor Wendy van Diessen met Blackie W, met een score van 67,85%. Wilma Wernsen en haar zelf gefokte Estupendo (v. Ziësto) werden vierde. Vanavond om 19:15 uur is in het hoofdstadion de Intermédiaire I Kür op muziek, waarin de beste combinaties van gisteren aan start verschijnen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook