Ga naar hoofdinhoud

Lisanne Zoutendijk weer op kop in Felix Juristen Cup

Na eerder dit seizoen al de wedstrijden in Nieuw en Sint Joosland en Assen te hebben gewonnen schreef Lisanne Zoutendijk (PC Argonaut, Sint Willebrord) zaterdag ook de derde wedstrijd in deze competitie op haar naam in Genemuiden. In Assen was Zoutendijk  de sterkste met Kostendrukker's Amaretto, maar in Nieuw en Sint Joosland en in Genemuiden won zij met Champ of Class waarmee ze vorig jaar op de Europese kampioenschappen team zilver en individueel brons behaalde.

“Ik ben erg blij met deze zege. Het bevestigt onze vorm en geeft mij de indicatie dat we helemaal op de goede weg zijn. Doel is en blijft voor mij deelname aan het EK, dat dit jaar in Ierland wordt gehouden”, vertelde de gelukkige winnares. Het was voor Lisanne een afgetekende overwinning, want zij ontving voor een zeer goed gereden Z2 proef een waardering van maar liefst 77.56%. Febe van Zwambagt (PC de Heuvelruiters, Bergharen) legde met met Fs Coco Jambo beslag op de tweede plaats,  terwijl de derde plek werd opgeëist door Joëlle Peters (PC ’t Hoefke, Helmond) met Haasendonk’s Sultan.

De KNHS Felix Juristen Cup bestaat uit zes selectiewedstrijden met een finale op het CHIO in Rotterdam en heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2 dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook