Ga naar hoofdinhoud

Dujardin met wereldrecord op weg naar Wereldbeker

Met een bijstelling van haar eigen wereldrecord maakte Charlotte Dujardin vanmiddag in Lyon volstrekt duidelijk wie morgen in aanmerking komt voor de Reem Acra Wereldbeker dressuur. De 87.129% van Dujardin en Valegro in de Grand Prix was een klasse apart. Titelhoudster Helen Langehanenberg moest passen, ondanks een geweldig mooie Grand Prix-proef (83.343%). Edward Gal en Glock's Undercover eindigden na een harmonieuze en gecontroleerde proef als derde: 79.957%.

Eén kleine hapering in de tweede piaffe. Verder louter hoogtepunten in de Grand Prix-proef van Charlotte Dujardin en Valegro. Vanaf de eerste pas was de zoon van Negro ‘eraan’ en honderd procent op zijn amazone ingesteld.

Helen Langehanenberg kon niets uitrichten tegen de Britse suprematie. Maar de Duitse nam in het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale op haar beurt afstand van Edward Gal. De Grand Prix telt niet mee voor het resultaat, dat in de Kür wordt bepaald. Maar de 83.343% voor Langehanenberg sprak boekdelen! Damon Hill was gedurende de gehele proef het toonbeeld van souplesse. Undercover was zeker ook in vorm en excelleerde in balans en technische perfectie. Score voor Gal en Undercover na een zeer gecontroleerde proef: 79.957%.

Hans Peter Minderhoud en Glock Johnson TN kijken ook tevreden terug. De 73.771% voor een harmonieuze, expressieve proef zonder fouten was zeker niet overgewaardeerd. Minderhoud eindigde pal voor Danielle Heijkoop als zesde.

De proef van Danielle Heijkoop en Kingsley Siro mocht er zijn. Met hoogtepunten in piaffe en passage kwam 72.867% op de borden. In één pirouette ging de zoon van Gribaldi even op twee benen. De laatste lijn viel (niet voor de eerste keer) in de laatste passen in duigen.

Hieronder het Twitter-verslag dat live op deze site verscheen.


Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

4 reacties op “Dujardin met wereldrecord op weg naar Wereldbeker

 • Joost Smits

  Super. Overwinning voor de klassieke rijkunst! We kunnen wel een opsteker gebruiken na de affaires met U2 en Andreas Hegstrand!

 • Renata

  @ Joost Smits Als klassieke rijkunst ruk en pluk werk is. Dan ben ik blij dat ik niet zo rijd. De laatste keren dat ik haar zag rijden. Was het alleen maar ruk en trekken met de hand.

 • Goethals Tom

  Idd. De klassieke rijkunst op 1 en 2. Het trekwerk ,beste Renate, staat op het 3e schavotje.

 • Doreen Proos

  @Renate Ik heb Charlotte zien losrijden in Hagen, Horses and Dreams, met Valegro en ik heb geen “ruk en pluk werk” gezien. Het zag er juist voorbeeldig uit!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook