Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots opent It’s All Dressage met ‘drie keer wow!’

Lotje Schoots is vandaag goed begonnen aan It's All Dressage. Op de openingsdag van de driedaagse Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland reed ze Equitop Favorit (v. Jazz) naar 69,000% en won daarmee met afstand de Prix St. Georges. Ook met haar tweede troef Grace of Rose (v. Jazz) viel Schoots in de prijzen.

“Ik ben heel blij met hem!”, vertelt Lotje Schoots enthousiast over haar foutloze proef met Favorit. “Hij liep fijn en de proef was solide, constant en zonder fouten. Het kan natuurlijk altijd beter maar als we eerst dit kunnen volhouden, ben ik al super tevreden.”

Schrikmomentje

Bij het binnenkomen had de Jazz-zoon een klein schikmomentje, maar dat was gauw opgelost. “Door de zon was er een lichtplek op de bodem, die er vanmorgen bij het baan verkennen nog niet was. Vroeger zou Favorit meerdere keren zijn omgedraaid maar nu was het na één keer klaar. Dat is al heel veel winst.”

Motiverend jurycommentaar

Naast de fraaie punten kreeg Schoots ook mooi jurycommentaar op haar protocol. Frank Trommelen, jury bij B, vond het drie keer wow!: de proef, het paard en de amazone. “Van de andere juryleden kregen we ook mooi commentaar maar dit was écht heel leuk. En het motiveert natuurlijk.”

Series een soepzooitje

Met haar andere Jazz-nazaat Grace of Rose liep Schoots een paar kostbare fouten op. “Eigenlijk was ik heel tevreden. Tot de series. Met losrijden sprong Grace ze voor me uit en ik heb geprobeerd haar te laten wachten. Maar ook in de proef  vlogen de wissels me om de oren, het was echt een soepzooitje”, vervolgt ze lachend. “We hadden van alles wat, behalve een serie om de vier en om de drie.”

Shit happens

Beide mislukte series leverden tweeën op waardoor de score hard naar beneden ging. “Ach ja, shit happens”, relativeert Schoots. “Het drafwerk is al best stabiel maar in de galop miste vandaag de controle. En Grace moet nog een beetje meer routine krijgen. Ze kan het makkelijk maar moet nog wat meer vertrouwen krijgen. Zonder de fouten denk ik dat ze boven Favorit was geëindigd.”

Bos volgt

De nummers twee en drie deden weinig voor elkaar onder. Vivienne Bos reed Baronijke-L (v. Vivaldo) naar 66,265% en mocht daarmee de tweede prijs ophalen. Astrid Langeberg en Downtown (v. Uptown) volgden met 66,029% als derde.

Grand Prix voor Van der Meer

Patrick van der Meer won unaniem de Grand Prix. Zijn hengst Chinook (v. Vivaldi) heeft na een succesvolle periode in de Lichte Tour nog maar weinig Grand Prix-ervaring en liep vandaag veruit de hoogste score van 68,783% bijeen. Philip van Ommen debuteerde met Denver I.P.S. (v. Zizi Top) in de koningsklasse en zette het tweede resultaat van 66,457% op de borden.

Hoefsmit aan kop in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar eindigde het jongste paard dat meeliep in deze klasse aan kop. Dat was de zesjarige Heavenly Charming (v. Charmeur) die door Marielle Hoefsmit naar de enige 65 procent-plusscore van 65,743% werd gereden. Marije de Lange stuurde Geste (v. Rousseau) met 62,943% naar de tweede plek. Marlieke Wortelboer noteerde met Einstein de la Vigne (v. Sandro Hit) de derde score van 62,400%.

Young rider Van den Herik voorop

In de kleine rubriek voor young riders reed Lotte van den Herik voorop in de ereronde. Haar landenproef met Winner (v. San Remo) was goed voor 66,265%.

Van der Pols wint juniorendebuut

Sanne van der Pols is goed op dreef met de eerder door Mara de Vries gereden Cuvanck PP (v. Downtown). De jeugdamazone kreeg vier maanden geleden de beschikking over Cuvanck en de combinatie debuteerde vorige week met twee winnende proeven in het Z2. Ook het juniorendebuut was vandaag goed voor de winnende score (68,939%). Sascha Heijmans reed Flying Dutchman TC (v. United) naar de tweede score van 67,758% en bleef daarmee nipt voor op Annemijn Boogaard en Fullspeed TC (v. TC Ziësto) die 67,515% noteerden.

Close call voor De Jong

In de landenproef voor pony’s gingen vooral Jette de Jong en Lauren Neville de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk trok De Jong met Ico van de Beekerheide (v. Icoon) met 67,886% aan het langste eind. Daarmee verwees ze Neville met Morning Sky (v. Kielshoop Honeyhill) met 67,829% naar de tweede plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook