Ga naar hoofdinhoud

Luiten, Spaak en Nekeman winnen Team Challenge

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star Foto: Jacquelien van Tartwijk Paardenkrant-Horses.nl

Drie teams bestaande uit een pony-, junior- en young rider-combinatie streden zojuist om de Amsterdam Team Challenge. Door de prachtige kür van Marten Luiten met zijn pony Movie Star, die met ruim 77% werd beloond, kon team 3 de overwinning niet meer ontgaan.

De vijftienjarige Marten Luiten uit Winschoten liet een goede kür zien met zijn geweldig bewegende pony Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn). Het A-kaderlid scoorde 77.458% en bleef al zijn concurrenten ruim voor. Luiten reageerde dan ook erg enthousiast na afloop: “De kür liep erg fijn, alles klopte!”

Uit het winnende team reed Mylene Spaak op Ziteldo (v. Royal Dance) namens de junioren een percentage van 70.708 en voor de young riders kwam Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) in de ring. Zij kreeg 70.833%.

Team 1, met Brandy Bos op Charming Foret, Daphne van Peperstraten op Greenpoints Cupido en Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz), werd tweede. Van Peperstraten kreeg met de Johnson-zoon Cupido de tweede score van de ochtend, 74.042% en dat bracht het team op de tweede plaats.

Romy Verweij met Brouwershaven Nairobi, Sem Stiemer op Waldemar (v. Negro) en Jasmien de Koeyer op Esperanza (v. Desperados) vormden team 2. Zij eindigden op de derde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook