Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas rijdt lekker oefenrondje voor buitenlands debuut

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland werd vandaag de tweede selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap verreden. In de Prix St. Georges was Lynne Maas met haar zwarte ballerina Electra (v. Jazz) niet te kloppen. Het duo behaalde de een fraaie score van 72,57% en stond daarmee met afstand op de eerste plaats.

De achtjarige Electra werd onder andere beloond met hoge cijfers voor de pirouettes, de uitgestrekte draf en de drafappuyementen. “Het was makkelijk sturen”, vertelt Lynne Maas enthousiast na afloop van haar winnende proef. “Er zaten ook nog wel wat verbeterpuntjes in, maar ik ben er heel blij mee. We hadden nu ook mooie cijfers voor de series. Eerder raakte Electra daarin nog wel eens gespannen, maar dat gaat steeds beter.”

Ticket NK

Maas en Electra wonnen afgelopen winter op de indoorkampioenschappen Lichte Tour de zilveren medaille en zijn inmiddels verzekerd van een ticket voor het NK deze zomer. “We hebben eigenlijk voor alle onderdelen wel eens een 8,5 of negen gehaald en het is de kunst om in één proef voor alles in zulke punten te halen. Ik ga op het NK proberen er vloeiend doorheen te rijden.”

Buitenlands debuut

Op het CDI Equitour Aalborg begin juni in Uggerhalne maakt de amazone met Uranium W (v. Metall) uit van het team in de Nations Cup. Daarnaast neemt ze Zamora (v. Krack C) en Electra mee naar Denemarken, wat voor de Jazz-dochter haar buitenlandse debuut betekent. “Vandaag was goede oefening voor Denemarken en daar kan ze straks mooi ervaring opdoen.”

Focus

Hoewel Maas met Electra nog een aantal wedstrijden in de Lichte Tour in het vooruitzicht heeft, licht de echte focus niet meer op dit niveau. “We starten voor de ringervaring nog op het NK. Daarna hou ik haar thuis om samen met Anky (van Grunsven, red.) verder te trainen richting de Zware Tour. Begin dit jaar zijn we het Grand Prix-werk gaan aansnijden en Electra doet in principe alles. Ze kan super mooi piafferen en passageren maar in de eners wordt ze nog een beetje driftig”, lacht de amazone.

Te duf

Met de eveneens achtjarige Eastpoint (v. Westpoint) behaalde Maas een score van 67,43% en eindigde daarmee als vierde. “Hij liep in het losrijden heel fijn maar werd in de ring te fris. Toen durfde ik er niet echt aan te rijden. Het was wel een foutloze proef maar echt te duf”, legt Maas uit die de achtjarige hengst klaar heeft voor het hoogste niveau en twijfelt of ze hem uitbrengt op het NK of wellicht doorstart in de Zware Tour.

Van Mierlo en Zweistra

Danielle van Mierlo en Thamar Zweistra nestelden zich tussen de twee klasseringen van Maas. Van Mierlo reed haar Dayano (v. Jazz) met 68,55% naar de tweede plaats. Thamar Zweistra en Oldi 67 (v. Swagman) werden derde met 68,29%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Dinja van Liere: ‘Het was niet de bedoeling’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.