Ga naar hoofdinhoud

Malin Nilsson wint Special met Bon-Ami

Adelinde Cornelissen met Aqiedo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Malin Nilsson ging er zojuist op Zeeland Outdoor met de zege vandoor in de Grand Prix Special. De Zweedse amazone maakte in Zeeland haar internationale debuut met Bon-Ami en won niet alleen de Special vandaag, maar afgelopen donderdag ook al de Grand Prix. Adelinde Cornelissen was met Aqiedo goed voor het beste Nederlandse resultaat, zij werd derde.

De juryleden waren het de hele tijd unaniem eens over de eerste plaats van Nilsson met de Johnson-zoon, maar raakten verdeeld toen Charlott-Maria Schürmann met Burlington FRH als laatste in de ring verscheen. Nilsson en Bon-Ami, die sinds februari Grand Prix starten, kregen achten voor onder andere de piaffe, de pirouettes en de uitgestrekte draf. De totaalscore van de Zweedse amazone en de zwarte KWPN’er kwam daarmee op 72.078% en dat was net iets meer dan de score van de Duitse amazone met haar goedgekeurde zoon van Breitling W. Schürmann zag een hele rits goede cijfers voor de galop-reprises en de wisselseries, waarmee ze uitkwam op in totaal 71.980%.

Cornelissen en Heijkoop

Cornelissen eindigde op de derde plaats met de goedgekeurde Undigo-zoon met een totaal van 70.353%. De zwarte hengst kreeg achten en negens voor de passage en de wisselseries en kwam alleen niet helemaal tot zijn recht in de piaffe en de overgangen verzamelde stap, piaffe, passage. Danielle Heijkoop mocht zich met Badari achter Cornelissen opstellen voor de prijsuitreiking. De zoon van Gribaldi kwam donderdag uit op de achtste plaats in de Grand Prix en liep vandaag naar de vierde plaats in de Special.

Top vijf

Anna Kasprzak maakte met Rock Star de top 5 compleet. De Deense amazone liet de zoon van Rockwell naar een totaal van 69.373% lopen en dat was goed voor de vijfde score. Kasprzak heeft de Westfaalse ruin  als zevenjarige aangeschaft om haar toppaard Donnperignon op te volgen en het duo maakte afgelopen december hun debuut in de Zware Tour op een nationale wedstrijd in Denemarken.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook