Ga naar hoofdinhoud

Manon Klijbroek: ‘Steeds meer bevestigd in de Grand Prix’

Ze is 5,5 maand zwanger en reed in Wormerveer waarschijnlijk één van haar laatste wedstrijden voor haar tijdelijk stop, maar Manon Klijbroek kan er tevreden op terugkijken. Met de Rhodium-zoon Kingsley Wesley eindigde ze in de Grand Prix op de tweede plaats met 66,70%, nipt achter winnares Wijnanda van Brenk met Urbanes (v. Gribaldi).

Vorige week bracht Manon Klijbroek haar Kingsley Wesley in Benningbroek aan start. “Daar heb ik eigenlijk voor het eerst een stabiele proef op dit niveau gereden. De insteek was om dat ook in Wormerveer te doen en dat is gelukt. Wesley heeft veel aanleg voor de piaffe en passage en dat verliep mooi vloeiend. Wat ik vooral kan merken is dat ik zelf meer bevestigd raak op dit niveau. De eerste paar keren – dit was pas onze vijfde start – wist ik niet echt wat me overkwam”, licht de amazone toe.

Rust bewaren

Het moeilijkste aan het rijden van de Grand Prix vindt Klijbroek het bewaren van de rust. “Wesley raakt snel enorm heet. Alles volgt elkaar snel op en dan vind ik het vooral lastig om tussen de oefeningen door de ontspanning te vinden. In de verzamelde stap weet hij bijvoorbeeld precies dat de passage komt en daar blijven dan nog wat punten liggen.”

Eners

Dat gemakkelijk heet worden heeft vooral wel eens in de weg gestaan bij het aanleren van de wissels om de pas. “Ik kon er niet veel met mijn been aan zitten en in de eners moet dat juist. Maar als hij het eenmaal kent lukt het ook goed. Nu gaat de focus wat meer uit naar het rechter maken van de wissels en bijvoorbeeld bij het uitrijden van de pirouettes, wat meer de details”, aldus de amazone die 5,5 maand zwanger is. “Thuis rijden lukt nog prima, maar als ik wat dikker word is wedstrijd rijden niet zo’n succes meer.”

Van Craaikamp en Marijnissen aan kop in Lichte Tour

In de Lichte Tour-rubrieken bleven echte topscores uit. Larissa van Craaikamp reed met Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) 61,97% bij elkaar, wat haar het oranje lint opleverde. Jeanine Nekeman kwam in deze klasse net boven de 60% uit met Ferrari (v. Apache) en eindigde op plaats twee.

In de Intermediaire I kwamen eveneens twee amazones met winst de ring uit. Dominique Marijnissen won de rubriek met C’Est Liza (v. Painted Black), zij kwam uit op 62,50%. Op een kleine afstand volgde Kaylee Gouda met Don Juan (v. Vivaldi).

Skylar Bos won de Intermediaire II met de Gribaldi-zoon Black Boy (66,84%). Anouk Hansen volgde haar op met 62,83%. Dat deed ze met Check Me Out (v. Vic).

Danique Schnellenberg overall-winnares in ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar werden beide proeven gewonnen door Danique Schnellenberg, die met de Jazz-zoon Everton 64,71% en 62,57% bij elkaar reed. Dat leverde haar de overall-prijs op. “Dat ik die won was super leuk, zo kreeg ik een deken, een paardenmassage en wat kruiden. Daar heb je echt wat aan”, vertelt ze enthousiast.

In de eerste proef eindigde Marloe Vermeer met Zidane (v. Gribaldi) op plaats twee. Nicole Schaechter mocht voor de tweede proef het rode lint in ontvangst nemen.

Jeugdrubrieken

De landenproef voor junioren werd gewonnen door Zoë Langhout met Escos Beau Gieny S (v. Jazz) met een score van 64,59%. Wiolita (v. San Remo) liep met Maya Shemakova naar de tweede prijs.

Bij de young riders werd het hoogste percentage van 65,39% bij elkaar gereden door Johan Kral en Eugene (v. Special D). Daarmee bleef hij net geen twee procent voor op Shanna Lust en Black Painted Texel (v. Painted Black).

In de individuele proef was de winst voor Zoë Kuintjes met GG Desperado (v. Florencio).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook