Ga naar hoofdinhoud

Manon van Hylckama-Vlieg overschrijdt 70%-grens

Manon van Hylckama Vlieg met Archibald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met de prachtige schimmel Kingsley Archibald (v. Krack C) wist Manon van Hylckama-Vlieg vandaag op de Subtopwedstrijd in Wormerveer de Intermédiare II op haar naam te schrijven. De afgelopen drie wedstrijden won het duo de klasse die geldt als overstap naar de Grand Prix steeds met bijna 70%. Vandaag wisten zijn deze grens te doorbreken door maar liefst 71,58% bijeen te rijden.

Van Hylckama-Vlieg reageerde enthousiast na afloop van de proef: “Onze laatste drie wedstrijden wonnen we met scores tegen de 70%. Super leuk dat we daar vandaag overheen gingen.” Ondanks de opeenvolgende mooie scores in de Intermédiare II is de amazone voorlopig nog niet van plan de overstap naar de Grand Prix te maken.” Er zijn nog een paar kleine dingetjes die ik wil verbeteren voor ik de overstap maak.” Wijnanda van Brenk mocht het rode lint ophalen. Haar proef met Krack C-zoon Vladimir was goed voor 65,68%.

Grand Prix

De Grand Prix werd, net als vorige week in op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn, gewonnen door Nicky Broxterman en Watoeshi (v. Rousseau). Naast zijn prestaties in de Zware Tour – vandaag goed voor 66,55% – , schitterde de dertienjarige Rousseau-zoon afgelopen vrijdag in een showblok op de KWPN Hengstenkeurinkeuring in Den Bosch. Op de tweede plaats volgde de jonge combinatie Coen van der Vlugt en Jazz-zoon Kingsley Voldemort met 63,40%.

Lichte Tour

Sander Marijnissen schreef de Prix St. Georges op zijn naam. De ervaren ruiter, die praktisch een thuiswedstrijd reed, was met Johnson-zoon Dsm Cool 2 Johnson goed voor 67,30%. Kelly Speelman en Ambission (v. Sunny Boy) sloten met 64,41% aan op de tweede plaats.

Daniëlle Mes-Keur begon haar wedstrijdjaar 2016 net als zij dat zij in 2015 eindigde met een overwinning in de Intermédiaire I. Keur en haar goed bevestigde River’s Modor (v. Rafurstinels) reden een score van 66,32% bijeen. Astrid Langeberg en Celana T (v. Florencio) volgden met 65,46%.

ZZ-Zwaar

Het jurykoppel beloonde slechts vijf combinaties met een voldoende score van 60% of hoger. Kelly Zuidervaart en haar negenjarige ruin Cadans M (v. Torino) wonnen de rubriek met 66,68%. Skylar Bos en de Peter Pan-nazaat Vitellius Forêt werden beloond met 61,71%, goed voor de tweede plaats.

Uitslag Subtop Wormerveer.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Manon van Hylckama-Vlieg overschrijdt 70%-grens

  • Skylar Bos

    Beste,

    Ik zou graag een rectivicatie willen over dit artikel. In dit artikel word geschreven over dat bellalena (v.florencio) 2e is geworden in het zzz in wormerveer maar dat is niet correct. Het was namelijk Vitellius Forêt. Met vr gr
    Skylar Bos

  • Ellen Liem

    Beste Skylar, hartelijk dank voor je opmerking! Het paard Bellalena stond vermeld op de startlijst. Later bleek Vitellius Forêt te zijn gestart. We hebben het bericht inmiddels aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!